tromaktiko: Κρήτη: Βράβευση 53 εθελοντικών οργανώσεων

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κρήτη: Βράβευση 53 εθελοντικών οργανώσεων



Τις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στις μονάδες υγείας της Κρήτης, για τη σημαντική προσφορά τους στο... κοινωνικό σύνολο, βράβευσε χθες η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, που απηύθυνε χαιρετισμό, διοικητές και στελέχη των νοσοκομείων, διευθυντές των Κέντρων Υγείας και εθελοντές απ' όλη την Κρήτη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή βράβευσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του ΕΚΑΒ, του διευθυντή και γιατρού Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη.

Ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, στο χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση τόνισε ότι ο εθελοντισμός συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου»,

Είναι η πρώτη φορά, είπε, που οργανωμένα, όσο αυτό ήταν δυνατό, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία να τιμήσει, αλλά και να επικοινωνήσει συντονισμένα, να ανοίξει το διάλογο για τον εθελοντισμό σε επίπεδο Κρήτης, όπως αυτός εκφράζεται καθημερινά με την προσφορά ατόμων, συλλόγων ή ομάδων, μέσα στις μονάδες υγείας ευθύνης της.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η εθελοντική συνεισφορά κάθε εθελοντή αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη και μια σταθερή βάση για την οργάνωση και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην Κρήτη.

Η υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Άννα Τριχοπούλου, που πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα «κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη - ο ρόλος του εθελοντή» άρχισε απευθύνοντας ένα μήνυμα σε όλους τους εθελοντές, δωρητές, εκπρόσωπους εθελοντικών οργανισμών που προσφέρονται αυτοβούλως και αφιλοκερδώς στις Μονάδες Υγείας.

«Στον καθένα από εσάς», είπε, «που σε περίοδο κρίσης όχι μόνο οικονομικής αλλά και κρίσης αξιών, βρίσκει τη δύναμη απεγκλωβισμού από το ''εγώ'' της προσωπικής του καθημερινότητας και μετάβασης στο ''εμείς'', προσφέροντας ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπό του που πάσχει κάτι από τον εαυτό του, αξίζουν συγχαρητήρια».

Ακολούθησε η βράβευση 53 εθελοντικών οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στις Υγειονομικές Μονάδες της Κρήτης με αναμνηστικές πλακέτες.

Τέλος, έγινε συζήτηση και διάλογος με τις εθελοντικές οργανώσεις πάνω στους συγκεκριμένους άξονες που τέθηκαν στις ομιλίες στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός δομημένου πλαισίου συνεργασίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!