tromaktiko: Άθλιες συνθήκες στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Άθλιες συνθήκες στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου



Σύμφωνα με δημοσίευμα από «Τα Νέα», στην φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην... Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, οι φοιτητές διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Δεκάδες φοιτητές που διαμένουν στη συγκεκριμένη εστία συχνά φεύγουν από το εστιατόριο νηστικοί, καθώς δικαιούνται να σερβιριστούν μισή ώρα πριν από το τέλος κάθε γεύματος. Κι αυτό γιατί πολλοί σπουδάζουν στα ΤΕΙ Αθήνας, τα οποία δεν πληρώνουν την κάρτα σίτισης. Έτσι μένουν πάντα τελευταίοι, τρώνε ό, τι περισσεύει και συχνά δεν περισσεύει τίποτα.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο της εστίας δεν φυλάσσεται, με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας να τριγυρνά ανενόχλητος στους ορόφους. Το ζεστό νερό ποτέ δεν φτάνει στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου και οι φοιτητές που μένουν ψηλά, αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι πολύ συχνές διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να διαβάζουν με κεριά.

Τέλος, παρότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εστίες στην Ελλάδα, το Διαδίκτυο είναι είδος πολυτελείας. Οι φοιτητές λοιπόν αναγκάζονται να κατέβουν στο κυλικείο, το οποίο είναι το μόνο μέρος που διαθέτει Wi-fi.

ysterografa.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!