tromaktiko: Κ. Παπούλιας: Εξαιρετικής σημασίας η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κ. Παπούλιας: Εξαιρετικής σημασίας η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης



Τη σπουδαιότητα της μεταρρύθμισης στο χώρο της Δικαιοσύνης υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος... στο Προεδρικό Μέγαρο τον αρμόδιο υπουργό, Αντ. Ρουπακιώτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό και ευαίσθητο» τον τομέα της Δικαιοσύνης, καθώς όπως είπε, όποια προβλήματα δημιουργούνται στο συγκεκριμένο χώρο «μεταφέρονται ως κραδασμοί και στον ελληνικό λαό».

«Η σημαντικότερη για μένα μεταρρύθμιση είναι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, την οποία κάνετε με σταθερά βήματα και ελπίζω γρήγορα να αποδώσει τους καρπούς που όλοι ευχόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

«Είναι πολλά πεδία στα οποία δοκιμαζόμαστε. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και τελικά το αποτέλεσμα θα είναι εκείνο το οποίο θα κρίνει και τη δική μας προσπάθεια», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημείωσε επίσης ότι οι θεσμικές αλλαγές που επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου γίνονται σε τρεις κατευθύνσεις: στην αντιμετώπιση των αμέσων προβλημάτων δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος, στον εκσυγχρονισμό και σε μια σειρά θεσμοθετήσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως στον τομέα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!