tromaktiko: Θεσσαλονίκη: Επτά πάρκα αλλάζουν εικόνα μέχρι το Πάσχα

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Επτά πάρκα αλλάζουν εικόνα μέχρι το Πάσχα



του Δημήτρη Κούρου
Ποια είναι τα επτά θεματικά πάρκα που ο δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει καινοτόμες παρεμβάσεις, με στόχο να αλλάξει το...
μικροκλίμα και χώρους που σήμερα είναι υποβαθμισμένοι.

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι καινοτόμες παρεμβάσεις σε επτά επιλεγμένα πάρκα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, αλλάζοντας το μικροκλίμα και το τοπίο σε χώρους που σήμερα είναι υποβαθμισμένοι.

Ήδη έργα γίνονται σε τρία από τα επτά θεματικά πάρκα και μάλιστα σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα δύο από αυτά. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη Voria.gr, «τα επτά θεματικά πάρκα θα αλλάξουν την εικόνα των περιοχών στις οποίες βρίσκονται και θα αποτελέσουν πόλους έλξης για τους κατοίκους και όσους τους αρέσει να περπατούν στην πόλη».

Ως χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς που γίνεται ο κ. Ζέρβας επισήμανε το πάρκο στην περιοχή Νέστορος και Αγίου Δημητρίου, που άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο από τα πάρκα με στοιχεία τη γη, τον αέρα και το νερό. Ο εργολάβος έχει πιάσει δουλειά και αναμένεται σύντομα το πάρκο στη νέα του μορφή να αποδοθεί για χρήση στους πολίτες.

Εργολάβος ανέλαβε να κατασκευάσει και το πάρκο της Τριανδρίας, το οποίο είναι το επόμενο στη σειρά, ενώ σε επίπεδο εργολαβίας θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις στο πάρκο Εθελοντών (στη Χαριλάου, πίσω από το γήπεδο του Αρη) και στην Ανω Πόλη. Ειδικά το πάρκο Εθελοντών θα είναι έτοιμο για να γίνουν εκδηλώσεις (με εθελοντές) στο πλαίσιο του φετινού Green Party.

Τα άλλα τρία πάρκα γίνονται από το δήμο με αυτεπιστασία. Εργα έχουν ξεκινήσει στο πάρκο της Ανθοκομικής, στο Πεδίο του Αρεως, όπου θα φυτευτούν 180 ποικιλίες της ελληνικής χλωρίδας. Με αυτεπιστασία θα γίνουν και τα πάρκα της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Νέας Εγνατίας – 25ης Μαρτίου (πάρκο Τεχνολογίας).

Ο κ. Ζέρβας μάλιστα τόνισε ότι σε όλα τα πάρκα θα γίνει προσπάθεια να τοποθετηθούν υποδομές για να μπει μια τάξη με τους σκύλους, δεδομένου ότι πολλοί επισκέπτες των πάρκων είναι «ιδιοκτήτες» κατοικιδίων, που τα βγάζουν βόλτα στο πράσινο των πάρκων, αλλά δε φροντίζουν για τα περιττώματα των ζώων, δημιουργώντας προβλήματα υγιεινής. «Στα πάρκα με πράσινο θα κάνουμε χώρους με ξύλα και ειδική άμμο για τα σκυλιά. Θα τοποθετηθούν επίσης ειδικοί κάδοι απορριμμάτων, προκειμένου να μαζεύονται και να διαχειρίζονται τα περιττώματα των ζώων και να διατηρούνται οι χώροι καθαροί. Ηδη ξεκινήσαμε ανάλογες παρεμβάσεις στην περιοχή της Τούμπας», σημείωσε.

voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!