tromaktiko: Καταγγέλλει κομματικές αποσπάσεις γιατρών ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Καταγγέλλει κομματικές αποσπάσεις γιατρών ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης



Κομματικές αποσπάσεις “ημετέρων” γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης σε νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, κος Δημήτρης Αδαμίδης, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως...
τέσσερα τμήματα του Νοσοκομείου βρίσκονται στο κόκκινο και απειλούνται με λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων.

«Μας λένε ότι δεν έχουν χρήματα για αυτό τα κάνουν όλα αυτά. Όμως χρήματα υπάρχουν για να μισθοδοτούνται γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης που δουλεύουν αλλού. Επειδή είναι ημέτεροι τους αποσπάσαμε από την παιδιατρική Ξάνθης στο Παίδων Αγίας Σοφίας καταπατώντας επτά διατάξεις του νόμου» ανέφερε ο κος Δημήτρης Αδαμίδης κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης το μεσημέρι της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Ξ. στο περιθώριο των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών.

«Να λοιπόν που πάνε Ξανθιώτες τα λεφτά σας. Ντροπή τους. Και πως απαντά η διοίκηση σε αυτά; Με μηνύσεις και τρομοκρατία και με απειλή αργίας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν θέλουν να διαλύσουν το Νοσοκομείο. Ρίχνουν την υγεία στον καιάδα και δεν θα σταματήσουν εάν δεν παλέψουμε εμείς» σημείωσε παράλληλα ο ίδιος.

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κος Αθάνασιος Μπαμπαλίδης μιλώντας στο ThrakiToday.com ανέφερε πως «έχει γίνει μια απόσπαση μιας παιδιάτρου στην Αθήνα και η οποία έγινε σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Η απόσπαση έγινε για προσωπικούς λόγους της παιδιάτρου», ενώ σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί κομματικών αποσπάσεων συμπληρώνει πως «ο καθένας έχει την άποψή του. Η απόσπαση έγινε αποδεκτή από την αρμόδια επιτροπή. Άλλωστε η παιδιατρική Ξάνθης είχε επτά παιδίατρους εκ των οποίων η μια αποσπάστηκε στην Αθήνα και ο άλλος στην Καβάλα. Αντίστοιχα γίνονται τέτοιες αποσπάσεις και προς εμάς από άλλες νοσοκομειακές μονάδες».

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε νοσοκομειακό προσωπικό και διοίκηση φαίνεται πως δεν λέει να κοπάσει, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιο Καραδέδο να εκφράζει την πικρία του για την πρόσφατη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κατά της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών με αφορμή αφίσα που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των νοσοκομειακών γιατρών και στην οποία απεικονιζόταν ένα ασθενοφόρο να σταματάει πριν φτάσει στο Νοσοκομείο για να προμηθευτεί βασικά φαρμακευτικά υλικά.

thrakitoday.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!