tromaktiko: Εξηγήσεις Ι. Διώτη για το στικάκι

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εξηγήσεις Ι. Διώτη για το στικάκι



Στη συμπληρωματική κατάθεση που αναμένεται να δώσει σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Διώτης θα παραδώσει και υπόμνημα στους δύο εισαγγελείς που τον καλούν και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου (σ.σ. έχει ήδη παραδώσει υπόμνημα για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος).
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενδέχεται να καταθέσει αίτημα πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο USB που φέρεται να αντιγράφηκε στις 8 Ιουλίου 2011, προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπήρξε παρέμβαση στα αρχεία που περιελάμβανε το στικάκι, όσο εκείνος το είχε στην κατοχή του.
Αναμένεται ακόμη να επιμείνει στον ισχυρισμό του ότι δεν κράτησε αντίγραφο λόγω του τρόπου κτήσης του USB (σ.σ. ως παράνομο αποδεικτικό μέσο) και ότι ανέμενε «πολιτικές οδηγίες» για το χειρισμό του υλικού μέχρι τη στιγμή που το παρέδωσε στον Ευ. Βενιζέλο (τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου).
Εν τω μεταξύ, εξηγήσεις δια υπομνήματος έδωσε χθες και ο Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος έχει επίσης κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε υποστηρίξει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και κατά συνέπεια οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!