tromaktiko: Λογιστής «μαϊμού» εξαπάτησε ηλικιωμένη στη Λάρισα

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Λογιστής «μαϊμού» εξαπάτησε ηλικιωμένη στη Λάρισα



Στα νύχια απατεώνα έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Λάρισα με ένα κόλπο που, παρότι πλέον είναι ευρύτατα γνωστό, εξακολουθεί ωστόσο να είναι «αποτελεσματικό».

Ο άνδρας πήγε στο σπίτι της 77χρονης και της συστήθηκε ως λογιστής, λέγοντάς της πως ο γαμπρός της χρωστάει στην εφορία 2.800 ευρώ και πως αν δεν τα δώσει, το Δημόσιο θα του κατασχέσει την ακίνητη περιουσία.

Η ηλικιωμένη όπως ήταν φυσικό αιφνιδιάστηκε και πίστεψε το παραμύθι του λογιστή-μαϊμού, ωστόσο όμως του είπε πως δεν έχει χρήματα να του δώσει. Αυτός τότε, προσφέρθηκε να την «εξυπηρετήσει» πηγαίνοντάς την με το αυτοκίνητό του σε ΑΤΜ, ώστε να μπορέσει εκείνη να κάνει την ανάληψη των χρημάτων.

Η ηλικιωμένη πείστηκε, δέχτηκε την πρόταση του άνδρα, πήγε με το αυτοκίνητό του στο αυτόματο μηχάνημα της Τράπεζας και σήκωσε το ποσό που της είχε ζητήσει.

Μόλις φυσικά ο «λογιστής» πήρε στα χέρια του τα χρήματα εξαφανίστηκε και μετά από την καταγγελία της ηλικιωμένης, με βάση τις περιγραφές του αυτοκινήτου του, αναζητείται από την Αστυνομία.

Εικάζεται πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που σε άλλες περιπτώσεις έχει συστηθεί και ως εφοριακός και γενικά έχει μεγάλη «εμπειρία» πάνω στη συγκεκριμένη απάτη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!