tromaktiko: Σταμάτησαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ κατεχομένων και Τουρκίας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σταμάτησαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ κατεχομένων και Τουρκίας



Διακόπηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των εταιρειών «Akgünler Denizcilik» (Ακγκιουλέρ ναυτιλιακά) και «Fergün Denizcilik» (Φεργκιούν ναυτιλιακά) που εκτελούσαν το δρομολόγιο Τουρκίας και κατεχομένων, λόγω... των δυσβάστακτων εξόδων που επωμίζονται οι εταιρείες, κάτι που τις εμποδίζουν στο να ανταγωνιστούν με τις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την Σταρ Κιπρις, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Akgünler», Ουνάλ Τσιαγινέρ δήλωσε ότι έχει προβεί σε παραστάσεις αρκετές φορές στην «κυβέρνηση» σχετικά με το θέμα αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Τα έξοδα, είπε, για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω φόρων είναι υψηλά και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα αεροπορικά δρομολόγια, ενώ από την άλλη τόνισε, ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που εμποδίζει την ακτοπλοΐα είναι ότι λόγω των «εμπάργκο» που εφαρμόζονται κατά του ψευδοκράτους δρομολόγια για τουριστικούς σκοπούς γίνονται μόνο προς την Τουρκία.

Αυτή τη στιγμή, ανάφερε ο κ. Τσιαγινέρ, τα επιβατικά πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα ενώ η μόνη διέξοδος για αυτούς είναι να πωλήσουν δύο επιβατικά πλοία και υπάρχει σκέψη για να πωληθούν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται με δρομολόγια στα ελληνικά νησιά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!