tromaktiko: Εκκλήσεις Ομήρου - Λυσσαρίδη για συμπόρευση με την υποψηφιότητα Γ. Λιλλήκα

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Εκκλήσεις Ομήρου - Λυσσαρίδη για συμπόρευση με την υποψηφιότητα Γ. Λιλλήκα



Ως εγγύηση για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για τον τόπο και το λαό χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου καλώντας τους πολίτες να... συμπορευτούν με το Γιώργο Λιλλήκα για ν’ ανοίξει, όπως είπε, ένας καινούργιος δρόμος προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, το κόμμα του οποίου στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, συνόδευσε σήμερα τον κ. Λιλλήκα κατά την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητας του στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι οι προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβράρη είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. «Για το μεγάλο εθνικό μας θέμα το οποίο έχει περιέλθει σε φοβερά αδιέξοδα και τρομακτικούς κινδύνους αλλά και για την ανάγκη ξαναζωντανέματος της οικονομίας και διασφάλιση της ευημερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Και για επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών που αποτελεί λαϊκό αίτημα» όπως δήλωσε.

Ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές η ΕΔΕΚ «με υψηλό αίσθημα πατριωτικής, δημοκρατικής και κοινωνικής ευθύνης» συμπορεύεται με την ανάγκη ο τόπος να γυρίσει σελίδα. «Να αποτρέψουμε» όπως πρόσθεσε «τις πολωτικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, να διασφαλίσουμε μια καινούργια εθνική κοινωνική και λαϊκή ενότητα».

«Γι’ αυτό» εξήγησε, «στηρίζουμε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα που αποτελεί εγγύηση για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για τον τόπο και το λαό».

«Για την επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος επιτέλους ως προβλήματος εισβολής και κατοχής, για να επιστρέψουμε στην πηγή της ανωμαλίας που είναι η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία. Για να επανεκκινήσει η οικονομία, για να φύγουμε γρήγορα από τα δεσμά του Μνημονίου που ουσιαστικά συνιστά μια πράξη υποτέλειας και μειωμένης εθνικής κυριαρχίας» όπως συμπλήρωσε.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να συμπορευτούν σε αυτή την προσπάθεια με το Γιώργο Λιλλήκα για ν’ ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον.

Μαζί με το Γιώργο Λιλλήκα κατά την υποβολή της υποψηφιότητας του βρέθηκε και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος ανέφερε πως το Κυπριακό βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση και πως οι επιλογές είναι απλές. «Η συνέχιση» όπως εξήγησε, «της πορείας που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα ή μια νέα διορθωτική, διεκδικητική πορεία που θα επανατοποθετεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση, την αντικατοχική, που θα αξιοποιεί τα εμπλεκόμενα συμφέροντα και την αναβαθμισμένη πλέον γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου και θα δημιουργεί τις σωστές συμμαχίες για να μπορέσει η Κύπρος να βγει από τα αδιέξοδα».

Ο Βάσος Λυσσαρίδης ανέφερε ακολούθως ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν γίνεται αποδεκτό αυτό που ο Γιώργος Λιλλήκας πρότεινε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή την αξιοποίηση των νέων εθνικών πόρων, όχι για τη μη συνομολόγηση του Μνημονίου η οποία αποτελεί πλέον ένα γεγονός τετελεσμένο, αλλά για να μπορέσει η Κύπρος να αποδεσμευτεί από τις καταστροφικές πρόνοιες του Μνημονίου και την πολιορκία που επιβάλλει το Μνημόνιο στο κοινωνικό κράτος και την εθνική αξιοπρέπεια.

«Ο Γιώργος Λιλλήκας έχει καταθέσει απόψεις για το εθνικό θέμα τις οποίες πάγια η ΕΔΕΚ είχε στηρίξει αλλά και για τα κοινωνικοοικονομικά θέματα οι οποίες τώρα αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές» πρόσθεσε και κάλεσε τέλος και αυτός με τη σειρά του το λαό να συστρατευτεί με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!