tromaktiko: Ανακλήθηκε τελικά ο διορισµός της διοικήτριας Μ.Γαλανού

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ανακλήθηκε τελικά ο διορισµός της διοικήτριας Μ.Γαλανού



Η επιλογή της συγκεκριμένης διοικήτριας έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες», διαρρέουν τώρα κύκλοι του υπουργείου...
Mετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Εθνους» ο υπουργός

Υγείας προχώρησε άµεσα στην ανάκληση του διορισµού τns αναπληρώτριας διοικήτριας

του Γενικού Νοσοκοµείου Καρπενησίου.

Στο σημερινό του δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει...

Δικαίωση του «Εθνους» αποτελεί η ανάκληση του διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο σύζυγος της οποίας είχε συλληφθεί για «φακελάκι».

Μόλις ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενημερώθηκε για το... «ασυμβίβαστο» της υπόθεσης, έδωσε τέλος στον διορισμό. «Η επιλογή της συγκεκριμένης διοικήτριας έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες», διαρρέουν κύκλοι του υπουργείου.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια, που διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα, είναι η σύζυγος οφθαλμιάτρου που τον Απρίλιο του 2012 ζήτησε και πήρε 150 ευρώ από έναν άνδρα 52 ετών με αναπηρία, που ήταν μάλιστα τρόφιμος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Καρπενήσι.

«Ασυμβίβαστο»

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο γραφείο. Και μπορεί οικογενειακή ευθύνη να μην υπάρχει, ωστόσο ο διορισμός της συζύγου του ως αν. διοικήτριας στο νοσοκομείο φαινόταν σαν... «επιβράβευση» στο «φακελάκι» του άνδρα της, αφού εκείνη θα καλούνταν να αποφασίσει για την αποπομπή του!

Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος θα αναζητήσει τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Την ίδια στιγμή θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στον γιατρό για φοροδιαφυγή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!