tromaktiko: Ιταλία: Καταδίκη «αγανακτισμένων» για επεισόδια σε διαδήλωση

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ιταλία: Καταδίκη «αγανακτισμένων» για επεισόδια σε διαδήλωση



Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκαν τη Δευτέρα έξι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν πυρπολήσει θωρακισμένο όχημα των... Καραμπινιέρων στα περιθώρια μίας κινητοποίησης των «αγανακτισμένων» στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 2011, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το κατηγορητήριο που τους απαγγέλθηκε αφορούσε καταστροφή και λεηλασία δημόσιας περιουσίας, αντίσταση στα όργανα της τάξης και διακεκριμένη επίθεση κατά εκπροσώπου της δημόσιας τάξης.

Οι κατηγορούμενοι είναι πέντε Ιταλοί και ένας Ελβετός. Οι καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο έπειτα από πολύμηνες έρευνες και είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό έως τη δίκη τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατήγγειλαν την αυστηρότητα των ποινών που επιβλήθηκαν και ανακοίνωσαν πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί οκταετής κάθειρξη σε καθέναν από τους κατηγορουμένους.

Ο δικαστής διέταξε τον καθένα από τους καταδικασθέντες να καταθέσει εγγύηση 30.000 ευρώ ως αποζημίωση και τόκους στον Καραμπινιέρο, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση, καθώς και στο υπουργείο Αμύνης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!