Ο υπεύθυνος της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων, Λεόν Εντάρ δήλωσε ότι το ένα από τα θύματα η Φιντάν Ντογάν, 32 ετών, υπεύθυνη του κουρδικού κέντρου ενημέρωσης. Οι δύο άλλες γυναίκες, των οποίων δεν αποκάλυψε την ταυτότητα, ήταν επισκέπτριες του Ινστιτούτου, ακτιβίστριες, επίσης κουρδικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τον Εντάρ, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο του κέντρου ενημέρωσης χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτήριο, αλλά δεν μπόρεσε γιατί δεν είχε κλειδιά. Τελικά, τα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν τη νύχτα, λίγο μετά τις 02.00.
«Η σκηνή παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά έρευνα διεξάγεται για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του δράματος», δήλωσε αστυνομική πηγή.
Δεκάδες μέλη της κουρδικής κοινότητας του Παρισιού έχουν συγκεντρωθεί έξω από το οίκημα, όπου παραμένουν τα τρία πτώματα. Το κέντρο ενημέρωσης του Κουρδιστάν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.
Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι φήμες για ενδεχόμενη συμφωνία της τουρκικής κυβέρνησης και του PKK, για κατάπαυση του πυρός.

