tromaktiko: Άρχισε η δίκη του γιου του Καντάφι

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Άρχισε η δίκη του γιου του Καντάφι



Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έκανε ο Σάιφ αλ Ισλάμ,ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος παρουσιάστηκε...
για πρώτη φορά ενώπιον της λιβυκής δικαιοσύνης, με την κατηγορία της απόπειρας να έλθει σε παράνομη επικοινωνία με το εξωτερικό τον περασμένο Ιούνιο.
"Η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης του Σάιφ αλ Ισλάμ πραγματοποιήθηκε σήμερα", επισήμανε ο εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα Τάχα Μπαράα, στο ποινικό δικαστήριο του Ζέντεν, προσδιορίζοντας ότι ο κατηγορούμενος διώκεται για "συνεργία στην ανταλλαγή πληροφοριών και αποδοχής εγγράφων που εκ της φύσεώς τους βλάπτουν την εθνική ασφάλεια".
Η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ από λιβυκό δικαστικό όργανο -η οποία γίνεται χωρίς παρουσία δημοσιογράφων - ερμηνεύεται ως ένα ισχυρό δείγμα πως η Λιβύη, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το ΔΠΔ όσον αφορά το δικαίωμα εκδίκασης του μόνου γιου του ανατραπέντος ηγέτη που κρατείται στη χώρα, είναι αποφασισμένη να τηρήσει την απόφασή της να τον δικάσει εκείνη.
Ο γιος του Καντάφι κατηγορείται πως στις 7 Ιουνίου 2012 αντάλλαξε πληροφορίες με εκπροσώπους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, οι οποίοι τον είχαν επισκεφθεί στο Ζέντεν, όπου κρατείτο, προκειμένου να ετοιμάσουν την υπερασπιστική του γραμμή.
Οι απεσταλμένοι της Χάγης είχαν κρατηθεί από τις λιβυκές από την 7η Ιουνίου και για ένα μήνα με την κατηγορία της ενέργειας εις βάρος «της εθνικής ασφάλειας» της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του εισαγγελέας πρόσθεσε πως "η δίκη αναβλήθηκε για τις 2 Μαΐου 2013" αποδίδοντας την αναβολή στην ανάγκη να ενημερωθεί η ομάδα του ΔΠΔ που είχε απελευθερωθεί "ώστε να της επιτραπεί να παρίσταται" στην ακροαματική διαδικασία και στην υποχρέωση "να ορισθεί συνήγορος για τον Σάιφ αλ Ισλάμ ".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!