tromaktiko: Το τζίντζερ 'ασπίδα' για το καρκίνο του προστάτη

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το τζίντζερ 'ασπίδα' για το καρκίνο του προστάτη



Σε μια πρώτη μελέτη του είδους του, αξιολογώντας τις αντικαρκινικές ιδιότητες του φυτού τζίντζερ, (στο σύνολο και όχι μεμονωμένα) οι επιστήμονες...
από το κρατικό πανεπιστήμιο της Γεωργίας ανακάλυψαν ότι ολόκληρο το εκχύλισμα του τζίντζερ μπορεί να έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό British Journal of Nutrition, ο επικεφαλής αναπληρωτής καθηγητής της Βιολογίας, Ρίτου Ανέτζα αποκάλυψε πως το εκχύλισμα του τζίντζερ είχε σημαντικές επιπτώσεις στην προσπάθεια να σταματήσει την ανάπτυξη του καρκίνου των κυττάρων, καθώς και στην πρόκληση του θανάτου των κυττάρων σε ένα ευρύτερο φάσμα καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Επιπλέον, σε μελέτες που έγιναν σε ζώα αποκαλύφτηκε πως το εκχύλισμα του τζίντζερ δεν παρουσίασε σημαντική τοξικότητα σε φυσιολογικούς ιστούς, όπως ο μυελός των οστών. Η έρευνα έδειξε επίσης πολύ καλή υποχώρηση του όγκου έως και 60%.

Παρά τη σημαντική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί για τις αντικαρκινικές ιδιότητες του τζίντζερ, ο Δρ Ανέτζα προτιμά να ακολουθεί μια πιο ολιστική προσέγγιση για να διερευνήσει το είδος των μορίων που εμπλέκονται.

Η αξιολόγηση των δεδομένων δείχνει ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να καταναλώνουν περίπου 100 γρ. εκχυλίσματος τζίντζερ στην καθημερινή τους διατροφή για την επίτευξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων.

Ο Δρ Ανέτζα προτιμά να αναζητήσει φυσικούς, μη τοξικούς τρόπους για την καταπολέμηση του καρκίνου, χρησιμοποιώντας ήπια φάρμακα, εφόσον οι ενώσεις δεν προκαλούν σημαντικές και εξουθενωτικές παρενέργειες.

"Αν και μπορεί να φαίνεται λογικό πως τα εκχυλίσματα φυτών μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα, στην πράξη τα πράγματα δεν είναι έτσι, γιατί υπάρχουν τρισεκατομμύρια ενώσεις και άλλα περίπλοκα παράγωγα που μπορεί να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των ερευνών", εξήγησε ο Δρ Ανέτζα.

Σύμφωνα με τον Δρ Ανέτζα απαιτείται περαιτέρω έρευνα σε ότι αφορά τις δόσεις και τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, όμως τα ελπιδοφόρα δεδομένα μπορούν να δώσουν ελπίδα για μια επιτυχημένη μάχη ενάντια στη νόσο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!