tromaktiko: Λανς Άρμστρογκ: Η άνοδος και η πτώση ενός "μύθου", που θα γίνει ταινία

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Λανς Άρμστρογκ: Η άνοδος και η πτώση ενός "μύθου", που θα γίνει ταινία"Θανατική ποινή" χαρακτήρισε ο Λανς 'Αρμστρονγκ τον ισόβιο αποκλεισμό του από την ποδηλασία εξαιτίας της χρήσης αναβολικών...
ωστόσο ο αμερικανός ποδηλάτης εξακολουθεί να έχει έντονη επιθυμία να αγωνιστεί εκ νέου και ελπίζει ότι ο ισόβιος αποκλεισμός του θα αρθεί κάποια ημέρα.

Σε αντίθεση με το πρώτο, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην 'Οπρα Γουίνφρι, το οποίο μεταδόθηκε αργά χθες, ο 'Αρμστρονγκ εμφανίσθηκε πιο συναισθηματικός και ευάλωτος ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που είχε το σκάνδαλο στην οικογένειά του.

Ο 'Αρμστρονγκ, ο οποίος με δυσκολία προσπάθησε αρκετές φορές να συγκρατήσει τα δάκρυά του, θυμήθηκε τη στιγμή που είπε στα παιδιά του ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι βάσιμες και τόνισε ότι η υπόθεση αυτή έχει καταστήσει τη μητέρα του "ερείπιο".

Ο πρώην πρωταθλητής του Γύρου της Γαλλίας είπε ότι η πιο ταπεινωτική στιγμή ήταν όταν έπρεπε να αποχωρήσει από το ίδρυμα για την έρευνα και την καταπολέμηση του καρκίνου, Livestrong, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος.

Ο 'Αρμστρονγκ παραδέχθηκε ότι τού αξίζει να τιμωρηθεί για όλα αυτά τα χρόνια που έκανε χρήση αναβολικών κάι τα οποία των βοήθησαν να κερδίσει τους επτά τίτλους του Γύρου της Γαλλίας.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι η ποινή που τού επέβαλε η USADA, η Αμερικανική Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ, είναι πολύ βαριά σε σχέση με τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλους αθλητές που ομολόγησαν ότι έκαναν χρήση αναβολικών.

"Δε λέω ότι αυτό είναι άδικο, λέω ότι είναι διαφορετικό. Αξίζω την τιμωρία, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζω τη θανατική ποινή", είπε.

Ο 41χρονος ποδηλάτης πρόσθεσε ότι φιλοδοξεί να επιστρέψει στην επαγγελματική ποδηλασία αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

"Αν θα ήθελα να τρέξω στο Μαραθώνιο στο Σικάγο όταν θα είμαι 50χ ρονών; Θα το ήθελα, αλλά δεν θα μπορέσω. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και πρέπει να ζήσω μ΄αυτό", τόνισε.

Ο Άρμστρονγκ, ο οποίος αρνείτο ότι έκανε χρήση αναβολικών ως τη στιγμή που το παραδέχθηκε στη συνέντευξή του στη Γουίνφρι, και πάλι αρνήθηκε ορισμένες από τις κατηγορίες εναντίον του στο 1.000 σελίδων πόρισμα της USADA που οδήγησε στον ισόβιο αποκλεισμό του και την αφαίρεση των επτά τίτλων του Γύρου της Γαλλίας.

Ο αμερικανός ποδηλάτης απέρριψε τις κατηγορίες ότι εξακολουθούσε να κάνει χρήση αναβολικών κατά την επιστροφή του το 2009 και υποστήριξε ότι δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει την USADA για να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του ο 'Αρμστρονγκ επικεντρώθηκε περισσότερο στον προσωπικό του εφιάλτη παρά στις αμαρτίες του.

Παραδέχθηκε ότι ντρέπεται για όσα έκανε και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν θυμήθηκε τη στιγμή που είπε στα παιδιά του ότι αληθεύουν οι κατηγορίες σε βάρος του.

"'Εβλεπα το γιο μου, Λουκ, να με υπερασπίζεται και να λέει 'δεν είναι αλήθεια'. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να του το πω. Ποτέ δε με ρώτησε "μπαμπά είναι αλήθεια;'. Με εμπιστεύεται", είπε ο 'Αρμστρονγκ.

"Τού είπα:'Ακου πολλοί ρωτούν για τον μπαμπά σου αν έκανε ή όχι χρήση αναβολικών'. Θέλω να σου πω ότι είναι αλήθεια", είπε ο 'Αρμστρονγκ στο γιο του.

"Είπα στον Λουκ να μη με υπερασπίζεται πια και ότι εάν κάποιος πει κάτι σε βάρος μου να μην υπερασπιστεί τον μπαμπά του, αλλά να πει ότι ο μπαμπάς του έχει δηλώσει ότι λυπάται για όλα αυτά", πρόσθεσε.

Ο 'Αρμστρονγκ είπε ακόμα ότι έχασε 75 εκατομμύρια δολάρια όταν πέρυσι οι χορηγοί του τον εγκατέλειψαν.

"Ολα χάθηκαν. Έχασα κάθε πιθανό μελλοντικό έσοδο", είπε.

Τέλος, ο αμερικανός ποδηλάτης δήλωσε ότι δε γνωρίζει τί τού επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά τόνισε ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.

Η ταινία

Μια μόλις ημέρα μετά τη δημόσια ομολογία του ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ, για την πολύχρονη χρήση απαγορευμένων ουσιών, που τον βοήθησαν να δημιουργήσει τον "μύθο" του καλύτερου ποδηλάτη στον κόσμο, η βιομηχανία του θεάματος στο Χόλιγουντ, έχει ήδη μια ταινία «στα σκαριά» για την άνοδο και την πτώση του «ντροπιασμένου» ποδηλάτη.

Η ιστοσελίδα Deadline.com ανέφερε την Παρασκευή ότι η Paramount έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα για τη μεγάλη οθόνη και θα γυρίσει ταινία που θα βασίζεται στο αναμενόμενο βιβλίο με τίτλο «Ο κύκλος του ψεύδους: Η πτώση του Λάνς Άρμστρονγκ. Το βιβλίο γράφτηκε από την Τζούλι Μονκούρ που κάλυπτε για λογαριασμό των New York Times, επι μια δεκαετία τους αγώνες και τις νίκες του ποδηλάτη.

Εν τω μεταξύ ο πρώην ποδηλάτης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ και το οποίο προβλήθηκε την Παρασκευή, είπε ότι ήταν «ντροπή» να παίρνει βοηθήματα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. «Ντρέπομαι για αυτό που έκανα. Αυτή είναι μια βρώμικη επιχείρηση», δήλωσε ο πρώην αναβάτης, προσθέτοντας ότι αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ίδρυμα κατά του καρκίνου Livestrong, που ο ίδιος ίδρυσε.

Ο Άρμστρονγκ είπε επίσης ότι η επιθυμία να αναβιώσει τον ανταγωνισμό και αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που τον οδήγησε να ομολογήσει το ντόπινγκ.

     Εδώ σχολιάζεις εσύ!