tromaktiko: Η Κύπρος ζήτησε συγνώμη για την «σύλληψη» της πρέσβειρας της Αιγύπτου που χαστούκισε αστυνομικό!

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η Κύπρος ζήτησε συγνώμη για την «σύλληψη» της πρέσβειρας της Αιγύπτου που χαστούκισε αστυνομικό!



Όλα τα ΜΜΕ παρουσίασαν την είδηση με το βίντεο οπού η πρέσβειρα της Αιγύπτου φαίνεται να χαστουκίζει απρόκλητα γυναίκα αστυνομικό του αεροδρομίου της Λάρνακας. Μάλιστα κάποια sites έγραψαν... διθυράμβους για την κυπριακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας το οποίο υποτίθεται πως με ανακοίνωσή του στήριξε απόλυτα την γυναίκα αστυνομικό. 

Ψάχνοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου για να βρούμε την ανακοίνωση στήριξης προς την αστυνομικό που έκανε το καθήκον της, βρήκαμε άλλη μια ανακοίνωση -την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω- όπου το ΥΠΕΞ Κύπρου με παραίνεση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια εκφράζει δημόσια και ειλικρινά τη λύπη του και απολογείται για την όλη μεταχείριση της Πρέσβειρας της Αιγύπτου και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό γίνεται έρευνα κατά των αστυνομικών που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Αντί να ζητήσουν την άμεση απομάκρυνση της από την χώρα τους ζητάνε συγνώμη! Ντροπή!
Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, 02.01.13

Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, η Υπουργός Εξωτερικών προβαίνει στην κάτωθι δήλωση:

Σχετικά με το επεισόδιο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το οποίο συνέβη το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα που αφορούσε την Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο Α.Ε. κα Menha Mahrous BAKHOUM και τους επί καθήκοντι αστυνομικούς, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει δημόσια και ειλικρινά τη λύπη του και απολογείται για την όλη μεταχείριση της Πρέσβεως η οποία δεν συνάδει με την αρχή του απαραβίαστου του προσώπου και του σεβασμού των διπλωματικών αντιπροσώπων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η ενδελεχής έρευνα για το όλο συμβάν. Διαβεβαιώνουμε την Κυβέρνηση και το φίλο λαό της Αιγύπτου ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου εκτιμούν τα μέγιστα τις διαχρονικά άριστες και αδελφικές σχέσεις της Κύπρου με τη φίλη χώρα της Αιγύπτου και θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση αυτών των σχέσεων σε όλους τους τομείς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!