Στη συνάντηση αναμένεται να παραστεί επίσης ο Πολ Τόμσεν και άλλοι αξιωματούχοι του Ταμείου.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσίπρας και μέλη της συνοδείας του δείπνησαν σε ελληνικό εστιατόριο της Ουάσιγκτον με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν και τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, με τους οποίους είχαν συναντηθεί νωρίτερα χθες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο. Αφ' ενός να εξηγήσει ότι το πρόγραμμα λιτότητας που επί τρία χρόνια εφαρμόζεται είναι αδιέξοδο και αφ' ετέρου να διεκδικήσει συμμαχίες γιατί το αδιέξοδο του προγράμματος απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».
«Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη δυνατότητα στις επαφές μου με το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών να εξηγήσω τα αδιέξοδα του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο σταθερότητας, ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στην πολυτάραχη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στόχος μας είναι μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα της ΑΟΖ, είπε ότι εξήγησε πως στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με κανένα το δικαίωμα στην ΑΟΖ. «Και μάλιστα πιστεύουμε ότι αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα πρέπει να στηριχθεί και από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών», συμπλήρωσε.