tromaktiko: Oι Απόστρατοι της AK.IΣ στον ΥΕΘΑ ...Αποτέλεσμα μηδέν εις το (Πηλίκιον)

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Oι Απόστρατοι της AK.IΣ στον ΥΕΘΑ ...Αποτέλεσμα μηδέν εις το (Πηλίκιον)



Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 09 Ιαν 2013, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) με επικεφαλής τον πρόεδρό της... Ανχη ε.α Χρήστο Χρηστίδη, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματος της Κίνησης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. ΥΕΘΑ για τα τρέχοντα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση των νέων περικοπών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα ειλικρινούς συνεργασίας και όπως ο κ. υπουργός δήλωσε ευθύς εξ αρχής, θεωρεί ότι οι απόστρατοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης στρατιωτικής οικογένειας και ότι έτσι αντιμετωπίζονται από τον ίδιο και το επιτελείο του. Είναι γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες που είχαμε καταβάλει κατά το παρελθόν για μια συνάντηση με προκατόχους του, ουδείς μας είχε δεχθεί και είναι η πρώτη φορά που υπουργός εθνικής άμυνας δέχεται ΝΠΙΔ σε επίσημη συνάντηση.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν η άρση των διακρίσεων στις περικοπές των συντάξεών μας με ηλικιακά κριτήρια, η τριπλή μείωση των αποδοχών μας, ο μη υπολογισμός των μερισμάτων του ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ στο ποσόν της σύνταξης που θα περικοπεί, καθ’ όσον δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επικουρικές συντάξεις, το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των αποστράτων στην εργασία, θέματα ΜΤΣ, ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΣ και ΝΙΜΤΣ, επίσπευση δικαστικής διαδικασίας για τα ζητήματα που έφερε στο φως η έκθεση της ειδικής οικονομικής επιθεώρησης στο ΜΤΣ και το ζήτημα της κατάργησης του γένους ως προϋπόθεσης εισαγωγής στα ΑΣΕΙ.

Ο κ. ΥΕΘΑ ήταν ενήμερος σε βάθος για όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν και μας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει και τις μέχρι τώρα ενέργειές του, προς τους αρμοδίους υπουργούς, για τη βελτίωση των θέσεών μας, τις οποίες αντιμετωπίζει θετικά.

Για όλα τα συζητηθέντα θέματα κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις της Α.Κί.Σ.

Διαπιστώσαμε, από τη διεξοδική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων ότι ο κ. υπουργός άκουσε τις απόψεις μας σε όλα τα τεθέντα ζητήματα, ζητώντας από τους επιτελείς του να επεξεργασθούν τις προτάσεις μας, σε συνεργασία με το ΔΣ της Α.Κί.Σ. και σε συνέχεια της συνάντησής μας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, συνεχίζεται η προσπάθεια που ήδη καταβάλλει για να στηρίξει τα αιτήματά μας, σε προσεχείς συναντήσεις του με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και με κάθε πρόσφορο τρόπο και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στους αρμοδίους επιτελείς του να μελετήσουν λέξη προς λέξη τις προτάσεις του υπομνήματός μας, ώστε να ενισχύσουν τα επιχειρήματα του υπουργείου προς επίτευξη όσο το δυνατόν καλυτέρων αποτελεσμάτων.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συνάντηση της 09 Ιαν 2013 της Α.Κί.Σ. με τον κ. ΥΕΘΑ, καθώς και η επικείμενη συνάντηση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων με τον κ. Πρωθυπουργό, θα αποδώσουν καρπούς προς ανακούφιση των δοκιμαζομένων οικογενειών μας και αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Όπως πάντα όμως αναμένουμε την ακολουθία λόγων και έργων.

Για την Α.Κί.Σ.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου
Ανχης (ε.α.) Κράγκαρης Παντελής

Σχολιο βετεράνου: Eμείς καταλάβαμε κάτι ...Παναγιωτόπουλος θέλω εγώ αλλά δεν αφήνουν οι Στουρνάρας και Σταικούρας,δεν έχουμε βλέπεις και διακόπτες να κατεβάσουμε ...Αποτέλεσμα μηδέν εισ το Πηλίκιον! Πάρτε τρεις μειώσεις τώρα , περικοπές στα μερίσματα και βλέπουμε όπως είπε και ο Σταικούρας ....Άντε και σε άλλα με υγεία

veteranos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!