tromaktiko: Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης ιδρύει ο Όμιλος UNESCO

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης ιδρύει ο Όμιλος UNESCO



Ένα Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης όπου θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και ...άλλων ειδών προβλήματα, ιδρύει ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Ομίλου, θα παρέχει στήριξη σε ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με συνθήκες και καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν ψυχολογικά, πρακτικά ή ακόμη και οικονομικά και συνεπώς έχουν ανάγκη για μια ψυχολογική «απόδραση», για μία ανάσα αισιοδοξίας.

Μέσω της Συμβουλευτικής διαδικασίας το άτομο μπορεί να βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση, να διασαφηνίσει τους στόχους του, να ενδυναμωθεί, να πάρει αποφάσεις, να αντιμετωπίσει και να λύσει προβλήματα.

Παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα με γνώμονα την ουσιαστική προαγωγή της ψυχικής υγείας σε πρωτογενές επίπεδο.

Ως εκ τούτου απευθύνεται στον άνθρωπο που ζητά αρωγή στην επίλυση των ατομικών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που βιώνει.

Επίσης, η Συμβουλευτική Υπηρεσία του Ομίλου θα παρέχει στήριξη και καθοδήγηση για όσους αναζητούν εργασία. Την περίοδο της κρίσης, αντιμετωπίζοντας τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης, η ένταξη στην αγορά εργασίας είναι πλέον πολύ δύσκολη.

Στο συγκεκριμένο τμήμα οι ενδιαφερόμενοι θα καθοδηγούνται σε ότι αφορά την προετοιμασία βιογραφικού σημειώματος, την χρήση του διαδικτύου για αναζήτηση αγγελιών, την προετοιμασία για επαγγελματική συνέντευξη καθώς και τις διάφορες τεχνικές παρουσίασης της προσωπικότητάς τους.

Η Συμβουλευτική Υπηρεσία του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων θα παρέχει ατομική συμβουλευτική ενδυνάμωση, εντελώς δωρεάν, αφού προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι καλέσουν στα τηλέφωνα του Ομίλου για να κλείσουν ραντεβού.

Η Υπηρεσία πραγματοποιείται και στηρίζεται από τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!