tromaktiko: Τιμή στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας από τους Αρκάδες της Κορινθίας [video]

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τιμή στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας από τους Αρκάδες της Κορινθίας [video]



Η συγκίνηση του κ.κ Αλεξάνδρου, το λογοπαίγνιο για τον Δήμαρχο Κορίνθου και.. η λάθος προσφώνηση του προέδρου των Αρκάδων...

Από την μεγάλη αγάπη που τρέφουν στο πρόσωπό του, τι κι αν έχουν μετοικήσει στην Κορινθία, γεννήθηκε η ιδέα της τιμής του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου από τον Σύλλογο Αρκάδων της Κορινθίας «Το Μαίναλο».

Η τιμητική πλακέτα που απενεμήθη από τον Σύλλογο ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης συγκίνησε τον σεβασμιότατο, περισσότερο όμως τα ζέστα και εγκάρδια λόγια. «Τιμούμε τον Μητροπολίτη μας για να του δείξουμε την μεγάλη μας αγάπη. Εμείς οι Αρκάδες της Κορινθίας έχουμε την τιμή να έχουμε δυο Μητροπολίτες, να τους τιμούμε και να τους αγαπούμε, πιο πολύ όμως αγαπάμε σαν Αρκάδες τον Μητροπολίτη του τόπου μας» είπε ο πρόεδρος των Αρκάδων.

Η μεγάλη αυτή δε αγάπη που δηλώθηκε στο πρόσωπο του Σεβασμιοτάτου, απεδείχθη και λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Πρόεδρος προσφώνησε .. λάθος τον Μητροπολίτη! «Καλούμε τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό να αποδώσει την τιμητική πλακέτα στον.. Αρχιεπίσκοπο» είπε ο Πρόεδρος , ουδείς όμως εκ της αιθούσης το κατάλαβε ή διόρθωσε, άλλωστε όπως και ο λαός μας λέει, «Γλώσσα λανθάνουσα , αλήθεια λέγει!».

Ο Μητροπολίτης σε ιδιαίτερα καλή διάθεση έπλεξε το εγκώμιο των Αρκάδων , των αντρών και των γυναικών, τους παρομοίασε με το επιβλητικό Μαίναλο , τους εκθείασε για την μοναδικότητα τους , τους ξεχώρισε για την γέννησή τους εκ της γης τους!

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα με ιδιαίτερη σεμνότητα και ταπεινότητα , στοιχεία που πάντοτε διακρίνουν τον Ποιμενάρχη , αρνήθηκε την μοναδικότητα αφού… «Αλέξανδρος και ο Δήμαρχος της Κορίνθου» ως είπε, αλλά και την πνευματικότητα του αφού… «Πνευματικός και ο Δήμαρχος της Κορίνθου» σκορπίζοντας ευφορία στους παρευρισκομένους που τον χειροκρότησαν θερμά.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αγιάσει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου, και οδηγήσει την κατάμεστη αίθουσα να ψάλει τον ύμνο του Αγίου Βασιλείου και έπειτα… «Κι αφού ψάλαμε το τραγούδι του Θεού, ας ψάλουμε τώρα και το Τραγούδι του λαού» είπε ο Σεβασμιότατος δίνοντας στην αίθουσα το έναυσμα να ψάλλει «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά»…

Η εκδήλωση ντύθηκε μουσικά και χορευτικά από ήχους και στίχους Αρκαδικούς…

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!