tromaktiko: Με σύμμαχο τον καιρό ο αγιασμός των υδάτων στην Ξάνθη [video]

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με σύμμαχο τον καιρό ο αγιασμός των υδάτων στην Ξάνθη [video]



Ασυγκράτητοι οι θαρραλέοι που επιχείρησαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού των υδάτων στην πόλη της Ξάνθης καθώς προσπαθούσαν να πάρουν τον Σταυρό πριν ολοκληρωθεί η ...
δοξολογία και ενώ ο Μητροπολίτης Ξάνθης, όπως συμβαίνει συνήθως, “βουτούσε” τον Σταυρό στα νερά του ποταμού Κοσύνθου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων πέταξε τον Σταυρό με τον 20χρόνο Κωνσταντίνο Τσαχόβ να αναδεικνύεται ο τυχερός, και ως όπως συνηθίζεται να λέγεται ο ευεργετημένος, που έπιασε πρώτος τον Σταυρό.

Παρά το γεγονός πως οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ξαφνική επιδείνωση του καιρού στην πόλη της Ξάνθης αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Μετά το πέρας της λειτουργίας που προηγήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου που έδωσε το παρών κατευθύνθηκε οδικώς με τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας και της φιλαρμονικής του δήμου στη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου όπου ξεκίνησε η τελετή της κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού.



Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος τα γέφυρας παρακολουθώντας την τελετή, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο 20χρόνος Κωνσταντίνος, που έπιασε για δεύτερη φορά στη ζωή του τον Σταυρό, ανέφερε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν να αψηφήσει τα παγωμένα νερά του ποταμού και να επιχειρήσει να πιάσει τον σταυρό είναι καθαρά θρησκευτικοί. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης δώρισε έναν σταυρό στον 20χρόνο Κωνσταντίνο ενώ παράλληλα έστειλε τις ευχές του στην κοινωνία της Ξάνθης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!