tromaktiko: Κύπρος: Μετά τις απολογίες έφυγε από το VIP η πρέσβειρα της Αιγύπτου

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Κύπρος: Μετά τις απολογίες έφυγε από το VIP η πρέσβειρα της Αιγύπτου



Μετά τη δημόσια απολογία της Κυβέρνησης προς την πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο, προχθές της δόθηκε άδεια και αναχώρησε από το VIP του αεροδρομίου Λάρνακας χωρίς να της... γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος. Από τον χώρο αυτό διέρχονται μόνο αρχηγοί κρατών και Κυβερνήσεων οι οποίοι εξαιρούνται με βάση σύμφωνο της ΕΕ που αφορά τους ελέγχους στα αεροδρόμια.

Η πρέσβειρα της Αιγύπτου Μένα Μαχρούς Μπακχούμ αναχώρησε προχθές το βράδυ από την Κύπρο και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», με εντολές του υπουργού Συγκοινωνιών ύστερα και από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, της επετράπη να διέλθει μέσω του VIP, παρόλο ότι δεν βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων που εξαιρούνται των ελέγχων στα σημεία εισόδου και εξόδου.

Η ενέργεια αυτή έγινε συνέχεια της δημόσιας απολογίας που εκφράστηκε μέσω ανακοίνωσης της υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου η πρέσβειρα φέρεται να συνεπλάκη με αστυνομικό όταν κλήθηκε να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο στο χώρο των αναχωρήσεων.

Σχετική έκθεση της Αστυνομίας καταγράφει τα γεγονότα όπως και βίντεο που λήφθηκε από τον χώρο, ωστόσο η Κυβέρνηση για πολιτικούς αλλά και εθνικούς λόγους και πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, απολογήθηκε δημόσια προς την κ. Μπακχούμ, ώστε να προληφθεί η πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου με την Αίγυπτο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Ανδρέας Συμεού με δηλώσεις του στον «Φ» αναφέρει ότι κακώς απολογήθηκε το κράτος στην πρέσβειρα της Αιγύπτου για το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τονίζοντας ότι υπερασπίζεται τα μέλη του και στέκεται δίπλα τους όταν εκτελούν ορθά τα καθήκοντά τους.

Ο κ. Συμεού διερωτήθηκε πού είναι η αξιοπρέπεια του κράτους, να απολογείται για ένα συμβάν που οι λειτουργοί του δεν φέρουν ευθύνη, αν βεβαίως είναι ορθά όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. «Ουαί και αλλοίμονο», προσθέτει ο κ. Συμεού, «να απολογούμαστε σ’ αυτόν που είτε παραφέρθηκε είτε ενεπλάκη σε ένα επεισόδιο αν, επαναλαμβάνω, είναι σωστά τα όσα γνωρίζουμε».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!