tromaktiko: Ο εμφύλιος στη Συρία προκαλεί ελλείψεις φαρμάκων

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο εμφύλιος στη Συρία προκαλεί ελλείψεις φαρμάκων



Οι βομβιστικές επιθέσεις και τα αεροπορικά χτυπήματα είναι οι άμεσες και πιο απτές αποδείξεις της ένοπλης εμφύλιας σύγκρουσης που πλήττει τη Συρία. Όμως πίσω από τον εμφύλιο υπάρχουν και άλλες παράπλευρες συνέπειες, όπως η έλλειψη φαρμάκων.

Σύμφωνα με το BBC ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στη χώρα έχουν κλείσει λόγω της έκρυθμης κατάστασης και διαπιστώνεται μεγάλη έλλειψη ακόμα και απλών σκευασμάτων από την αγορά. Επίσης 27 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης φαρμάκων και ιατρικού προσωπικού.

Η Συρία παράγει το 90% των φαρμάκων εγχώρια. Ο τομέας της φαρμακοβιομηχανίας θεωρείται κρίσιμος για την ανάπτυξη της χώρας και τα προϊόντα του ποιοτικά καθώς συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με χαμηλό κόστος, ενώ μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η πλειοψηφία των φαρμακευτικών βιομηχανιών βρίσκεται στο Χαλέπι, τη Δαμασκό και τη Χομς, πόλεις που πλήττονται ιδιαίτερα από τις ένοπλες συγκρούσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με τους αντάρτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!