tromaktiko: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ



«Εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις» λαμβάνει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, μία εβδομάδα πριν από το συνέδριό του. Η «εσωκομματική αντιπολίτευση» καταγγέλλει...
στο παρασκήνιο προσπάθειες νοθείας, με αφορμή την αντικατάσταση του Γιώργου Ανωμερίτη από τον Γιάννη Σουλαδάκη στην προεδρία της ΕΚΑΠ και την καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των «αριστίνδην συμμετεχόντων» στο συνέδριο και του ακριβούς εκλογικού μέτρου ανάδειξης συνέδρων.

Την παραίτηση των τεσσάρων «διορισμένων» της ΕΚΑΠ, ήτοι των κ.κ. Σουλαδάκη, Φελώνη, Χαλβατζόγλου και Πέππα, ζητά με ανακοίνωση-καταγγελία της η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, κάνοντας λόγο για «διορισμένους υβριστές». Αφορμή στάθηκαν όσα προηγήθηκαν στον τέταρτο όροφο της Ιπποκράτους, μεταξύ γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών και εκπροσώπων της ΕΚΑΠ (Γ.Σουλαδάκη και Γρ.Φελώνη), ενώ παρών ήταν και ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Οι γραμματείς έφτασαν εκεί για να υποβάλουν τις ενστάσεις τους επί της διαδικασίας και να ζητήσουν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με την εκλογή συνέδρων, με τον γραμματέα της Ά Πειραιά Γιάννη Αξαρλή να αντιδρά έντονα στις επικλήσεις του Γρηγόρη Φελώνη περί «αλητειών» που υποστηρίζουν, αναφερόμενος στο κείμενο αμφισβήτησης 75 στελεχών που μιλούσαν για κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησαν αλληλοκατηγορίες και «βαριές κουβέντες» για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, με τους παρευρισκόμενους να μην αργούν να «πιαστούν στα χέρια».

Στην ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας που ακολούθησε, γίνεται λόγος για «πολιτική διαδικασία φάντασμα», «επινόηση ερωτηματολογίων» και «πολιτικές θέσεις υψηλής ...κοπτοραπτικής», καθώς και για «εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας». «Αφού διόρισαν ΕΚΑΠ, εφορευτικές επιτροπές και «αριστείνδην» κατά πως βολεύει… Αφού αναιρούν μέχρι και σήμερα εγκυκλίους με νέες εγκυκλίους… Αφού μέχρι και σήμερα, πλην επιλεκτικών διαρροών, για να πετύχουν τη σωστή «προετοιμασία» δεν είναι γνωστό το πόσοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν… Αφού το μέτρο της εκλογής έγινε ασανσέρ με μπόνους και τιμωρίες, με προσθέσεις και αφαιρέσεις… Αφού ευτέλισαν τις οργανώσεις του εξωτερικού… Σήμερα προχώρησαν και σε πρωτοφανείς, απολίτικες και προσωπικές επιθέσεις», καταγγέλλει η Αριστερή Πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για «προκλητική επίθεση του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρ.Φελώνη, κατά εκλεγμένων γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών του Λεκανοπεδίου».

«Απαιτούμε την άμεση παραίτηση των τεσσάρων διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ», αναφέρουν στην ανακοίνωση, σημειώνοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών». Οι κατηγορίες όμως δεν σταματούν εδώ, με την Αριστερή Πρωτοβουλία να μιλά για «μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν», ενώ «έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ό,τι ανέλαβαν». Προειδοποιούν δε, πως «ό,τι και να κάνουν τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα κατορθώματα τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση, δεν θα τη γλιτώσουν».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!