tromaktiko: Ξεκινούν Ιούνιο οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής ρεύματος

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινούν Ιούνιο οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής ρεύματος



Δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής ρεύματος με τη μορφή προθεσμιακών προϊόντων αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της... πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς που προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, έως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθέτηση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι τροποποιήσεις των κανόνων χονδρεμπορικής αγοράς, ενώ θα γίνουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της χονδρεμπορικής αγοράς (θέματα αγοράς εφεδρειών, μηχανισμών ισχύος και ανάκτησης μεταβλητού κόστους, κανόνας 30% κ.λπ.).

Ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου απέστειλε χθες επιστολή στον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νικόλαο Βασιλάκο, με την οποία αποδέχεται ως βάση για τον παραπέρα σχεδιασμό της αναδιοργάνωσης της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τις προτάσεις της ΡΑΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τη χονδρεμπορική όσο και τη λιανική αγορά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναγκαίας επεξεργασίας και περαιτέρω εξειδίκευσης των προτάσεων αυτών, καλεί τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να προχωρήσει στην άμεση συγκρότηση και ενεργοποίηση των τριών ομάδων εργασίας για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της χονδρεμπορικής αγοράς (θέματα αγοράς εφεδρειών, μηχανισμών ισχύος και ανάκτησης μεταβλητού κόστους, κανόνας 30% κ.λπ.), δημοπρασίες λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών προθεσμιακών προϊόντων και εναρμόνιση με το Target Model, τροποποιήσεις κανόνων χονδρεμπορικής αγοράς.

express.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!