tromaktiko: Γ.Ν.Πύργου: Ίδρυση Μονάδας Ανακούφισης Πόνου & Παρηγορητικής Αγωγής

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Γ.Ν.Πύργου: Ίδρυση Μονάδας Ανακούφισης Πόνου & Παρηγορητικής Αγωγής



Την ίδρυση και λειτουργία μονάδας Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής στο Γ.Ν. Πύργου του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» ενέκρινε μετά από πρόταση και ...
ενέργειες της Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Με ομόφωνη εισήγησή του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Διοικήτριας και Προέδρου του Ενιαίου Δ.Σ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Γ.Ν. Πύργου, Γ.Ν. Αμαλιάδας και Γ.Ν.-Κ.Υ. Κρεστένων εγκρίνεται η ίδρυση πιλοτικής μονάδας ανακούφισης πόνου και παρηγορητικής αγωγής «Τζένη Καρέζη» στο Γ.Ν. Πύργου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει οικονομική επιβάρυνση για το νοσοκομείο και θα χρηματοδοτείται από δωρεές ιδιωτών και χορηγών. Το Δ.Σ του Γ.Ν Πύργου επισημαίνει ότι «τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες, καθώς αναβαθμίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας» σε χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Η πιλοτική μονάδα αρχικά θα πραγματοποιεί τακτικά ιατρεία ενώ στη συνέχεια θα επανεξεταστεί η δυνατότητα νοσηλείας ημέρας και κατ?οίκον φροντίδας. Για τη λειτουργία της το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα παρακολουθήσει συστηματική και ταχύρρυθμη εκπαίδευση στη Μονάδα Τζένη Καρέζη υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στο αντικείμενο.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι το Γ.Ν. Πύργου επιθυμεί να θέσει υπό την αιγίδα του την πιλοτική μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη». Είναι μια πρόταση για την οποία εργαστήκαμε επί αρκετά έτη. Οι συμπατριώτες μας με χρόνια προβλήματα υγείας χρειάζονται στήριξη. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δομών υγείας του Νομού Ηλείας η μονάδα θα μπορεί να βοηθήσει τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει την κατ?οίκον φροντίδα για τους ηλικιωμένους, τους κατοίκους ορεινών περιοχών, αλλά και τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πρέπει να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και τους φορείς του τόπου μας» δήλωσε η κα. Αυγερινοπούλου.

«Το "Ίδρυμα Τζένη Καρέζη" χαιρετίζει τη θετική απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Πύργου να θέσει υπό την αιγίδα του τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας που προτείναμε να συσταθεί στον Πύργο για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων της ευρύτερης περιοχής. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για τη μεγάλη εκστρατεία που πρέπει να αναληφθεί προκειμένου να γίνει πράξη αυτό το όραμα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα στραφούν άμεσα οι προσπάθειες όλων μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» κ. Γιάννης Καζάκος.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη μπορείτε να βρείτε στη σελίδα monadaanakoufisis.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!