tromaktiko: Κυρώσεις για παράνομα φυτοφάρμακα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κυρώσεις για παράνομα φυτοφάρμακα



Κυρώσεις συνολικού ύψους 134.700 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων...
φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέγραψε διοικητικές κυρώσεις σε 61 εμπόρους και αγρότες, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα ελέγχων των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη την επικράτεια και σχετικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ.

«Δεν θα ανεχθούμε την παραμικρή παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της αγροδιατροφικής παραγωγής και τη δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Δρούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε φαινόμενα, όπως η χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων να εκλείψουν. Η ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων αποτελεί εκ των ουκ άνευ όρο για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκληρώσαμε τη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Χαράσσουμε μια στρατηγική για ασφαλή και ποιοτική αγροδιατροφική παραγωγή με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον», συμπλήρωσε.

metrogreece.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!