tromaktiko: «Ξεσκονίζει» διαμέρισμα στο Μαρούσι η Αντιτρομοκρατική

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Ξεσκονίζει» διαμέρισμα στο Μαρούσι η Αντιτρομοκρατική



Ερευνες σε διαμέρισμα που εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ στο Μαρούσι διεξάγει από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας και έως αυτή τη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Θεωρείται πιθανό το διαμέρισμα (βρίσκεται επί της οδού Ελ Αλαμέιν) να αποτελεί...
γιάφκα της οργάνωσης, μέλη της οποίας φέρονται οι συλληφθέντες.
Πληροφορίες αναφέρεουν ότι τα μέχρι στιγμής ευρήματα ίσως συνδέσουν τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό με την βομβιστκή επίθεση στο Mall. Μάλιστα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα πριν από την έναρξη των ερευνών.

Ανακοινώσεις από την αστυνομία αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι προηγήθηκε τηλεφώνημα, ύστερα από τη δημοσίευση των φωτογραφιών και των στοιχείων των κατηγορουμένων για τις ληστείες στον Βελβενδό, για ενοικίαση του συγκεκριμένου διαμερίσματος από έναν εκ των συλληφθέντων
Την ίδια ώρα που οι αποκαλύψεις για τη δράση των συλληφθέντων συνεχίζονται, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τη σχέση τους με τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο κτίριο της Νέας Δημοκρατίας και το Mall.
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κάνουν «φύλλο και φτερό» και τα πέντε αυτοκίνητα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην περιοχή, καθώς και το «καμουφλαρισμένο» σε ασθενοφόρο βαν. Σε σχέση πάντως με τα όπλα -τρία καλάσνικοφ και τρία πιστόλια- που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες, η βαλλιστική εξέταση έδειξε πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερη ενέργεια.
Το μεγαλύτερο βάρος δίνεται πάντως στον εντοπισμό των υπόλοιπων διαμερισμάτων στη βόρεια Ελλάδα, όπου ενδεχομένως κατέφυγαν μετά την αστυνομική καταδίωξη τα ασύλληπτα μέλη, καθώς επίσης και στον εντοπισμό της γιάφκας. Γι' αυτόν τον σκοπό δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα πλαστά δελτία ταυτότητας τα οποία έφεραν συλληφθέντες.

Κατακραυγή για τις φωτογραφίες
Εντονη κατακραυγή προκάλεσε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων, στις οποίες παρουσιάζονται με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και τον λαιμό. Από την πρώτη στιγμή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησε η συζήτηση για «τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι νεαροί και το κακό μοντάζ που φαίνεται πως έγινε στα πρόσωπά τους για να απαλειφθούν τα σημάδια».

Από την πλευρά της, η αστυνομία δικαιολογεί τα σημάδια στην άρνηση των συλληφθέντων να συνεργαστούν. «Εγινε συμπλοκή στη Βέροια. Δεν παραδόθηκαν εύκολα, μάλιστα απείλησαν τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν έναν από αυτούς», σημειώνουν κύκλοι της ΕΛΑΣ.
Αντίθετη άποψη έχει ο συλληφθείς Α. Μπουρζούκος, που μέσω του πατέρα του δηλώνει ότι «δεν υπήρξε καμία συμπλοκή». Την ίδια στιγμή, οι γονείς του, που τον επισκέφθηκαν χθες στη ΓΑΔΑ, καταγγέλλουν βασανιστήρια και πρακτικές Γκουαντάναμο από πλευράς των αστυνομικών και ότι ο γιος τους είναι «παραμορφωμένος οικτρά στο πρόσωπο». «Υπάρχουν εγκληματίες μέσα στην Αστυνομία που πρέπει να αποπεμφθούν πριν εγκληματήσουμε εμείς. Αν πάθει κάτι το παιδί μου και μάθω ποιος το κακοποίησε, θα είναι η τελευταία μέρα της ζωής του!
Θα βρω πάση θυσία τρόπο να τον σκοτώσω», δηλώνει στο «Εθνος» ο Γιάννης Μπουρζούκος.

Μαρτυρία
Ο ίδιος μετέφερε τη μαρτυρία του γιου του για όλα όσα ισχυρίζεται πως συνέβησαν: «Στο αστυνομικό τμήμα μας απομόνωσαν και μας έβαλαν κουκούλες στο κεφάλι. Επί τέσσερις ώρες με γρονθοκοπούσαν και μας έβριζαν». Η Αννη Παπαρούσσου, δικηγόρος του συλληφθέντα, δηλώνει πως έχει ήδη αιτηθεί μεταφορά του στο νοσοκομείο και αναμενόταν να ικανοποιηθεί. Για το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων. Τα βασανιστήρια είναι ντροπή για μια δημοκρατική πολιτεία». «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις» απάντησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Για τα παραμορφωμένα από τον ξυλοδαρμό πρόσωπα των συλληφθέντων στην Κοζάνη απαιτούνται έρευνα και εξηγήσεις», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ.




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!