tromaktiko: Συσκευή-επανάσταση: Μετά το αλκοτέστ έρχεται το αγχοτέστ!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συσκευή-επανάσταση: Μετά το αλκοτέστ έρχεται το αγχοτέστ!



Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το αλκοτέστ. Τώρα όμως μπορούμε να μιλάμε και για την εφεύρεση μίας καινούριας συσκευής από ελληνικά χέρια που... θα μπορεί να κάνει το λεγόμενο «αγχοτέστ». Οι επιστήμονες του ΑΠΘ ετοιμάζονται να εισάγουν αυτό το καινοτόμο προϊόν στην αγορά, μετά από ιδιαίτερη μελέτη και έρευνα για την ύπαρξη του στρες.

Οι ερευνητές του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θρασύβουλος Τσιάτσος, Ιπποκράτης Αποστολίδης, Παναγιώτης Στυλιανίδης και Κωνσταντίνα Καραγκιόζη επιστράτευσαν φαντασία, τεχνογνωσία και ευρηματικότητα και βρίσκονται στην ολοκλήρωση της εφεύρεσης που θα κάνει πάταγο, καθώς το άγχος στη σημερινή εποχή είναι από τα λίγα που δε βρίσκονται σε έλλειψη.

Πώς θα λειτουργεί η συγκεκριμένη συσκευή; Σίγουρα θα αποτελείται από ένα περικάρπιο που θα μετρά την υγρασία και την εφίδρωση, όπως και ένα κλιπ που θα τοποθετείται στο λοβό του αυτιού και θα μετρά τους καρδιακούς παλμούς. Όπως αναφέρει ο διδάκτωρ Ιπποκράτης Αποστολίδης, «η συσκευή θα μπορεί να αξιοποιεί τα βιο-σήματα που προκαλούνται από φυσιολογικές αντιδράσεις το οργανισμού. Η υγρασία καθώς αυξάνεται, μειώνεται η θερμοκρασία του δέρματος και προκαλείται ταχυπαλμία». Προσθέτει επίσης πως αυτή η συσκευή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν άγχος, αλλά δεν είναι σε θέση να το εκφράσουν.

Στην έρευνα συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου είτε στον χώρο της έρευνας, είτε εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, η αξιοπιστία της συσκευής αγγίζει το 85% αυτήν τα στιγμή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!