Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ε. Παναρίτι τόνισε πως η Αλβανία ενδιαφέρεται να ενισχύσει τις καλές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες και να ενισχύσει το ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
«Σε αυτό το πλαίσιο, - είπε - η Αλβανία δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει ποτέ εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της. Από την άλλη πλευρά, η αλβανική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στην προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων των Αλβανών όπου κι αν βρίσκονται, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας και της εν δυνάμει διεθνούς νομοθεσίας» δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Πολωνό ομόλογό του για την στήριξη που παρέχει η χώρα του στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της Αλβανίας.
Στην συνέχεια της συζήτησής τους οι δύο Υπουργοί χαιρέτησαν τα αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, υπογραμμίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση των ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.
aftonomi.gr

