tromaktiko: O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων στέκεται αλληλέγγυος στη σίτιση των παιδιών του Δήμου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων στέκεται αλληλέγγυος στη σίτιση των παιδιών του Δήμου



από το Γραφείο Τύπου
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (Σ.Ε.Δ.Α.) είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει αναπτύξει δράσεις - πέρα από τις συνδικαλιστικές - οι οποίες δείχνουν...
την ευαισθητοποίησή του σε κοινωνικά ζητήματα, σε οικονομικά προβλήματα , σε προβλήματα υγείας των μελών του κ.λ.π., με λειτουργία Ταμείου αλληλοβοήθειας, τράπεζες αίματος και άλλες δραστηριότητες.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι βρίσκονται οι ίδιοι τόσο κοντά στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης - λόγω της εργασίας τους – θα ήταν αδύνατον να μην δουν το σοβαρό πρόβλημα της υποσίτισης πολλών παιδιών που μαστίζει σήμερα τα σχολεία της πόλης όπου ζουν και εργάζονται. Της Αθήνας.

Ο Σύλλογος των εργαζόμενων του Δήμου Αθηναίων στρέφει το βλέμμα στα παιδιά της Αθήνας, τα παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν πια να τα σιτίσουν και δίνουν ένα χέρι βοήθειας.

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 29-1-2013 με ομόφωνη απόφαση – με εξαίρεση μία και μόνο ψήφο του εκπροσώπου της παράταξης του ΠΑΜΕ – τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων θα προσφέρουν 2 ευρώ ο καθένας από το μισθό του προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό το οποίο θα ενισχύσει οικονομικά τα σχολεία της Αθήνας για να σιτισθούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η εποχή μας επιβάλλει συσπείρωση, κατανόηση και αλληλεγγύη. Έννοιες που έχουν χάθηκαν αλλά τείνουν να αναγεννηθούν τη στιγμή που η πατρίδα μας αργοπεθαίνει.

Το μέλλον της πατρίδος μας είναι τα παιδιά και δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τον βασανισμό τους, γιατί η πείνα ενός παιδιού είναι κακοποίηση.

Θα βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε και ευελπιστούμε η απλή αυτή πράξη ανθρωπιάς να βρει μιμητές και από άλλους κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά κανένα παιδί που θα πεινάει σε καμία πόλη ή χωριό της πατρίδας μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία της EPSU για το νερό.

Ο Σ.Ε.Δ.Α. πρωτοπορώντας ακόμη μία φορά και αποδεικνύοντας ότι είναι ένας Σύλλογος με ποικίλα ενδιαφέροντα και δράσεις προχώρησε ως πρώτος φορέας στην Ελλάδα στην υλοποίηση της δράσης που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και υποστηρίζεται από την EPSU (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών) και αναφέρεται στο ότι : “η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και το νερό δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα ”.

Στη συνέλευση που έγινε την Τρίτη 29-1-2013, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασ. Πολυμερόπουλος έθεσε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις επισημαίνοντας τον κίνδυνο να πάψουν το νερό και η αποχέτευση να αποτελούν ανθρώπινο δικαίωμα και να γίνουν εμπόρευμα. Κάλεσε δε όλους να συνυπογράψουν έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συλλογής ενός εκατομμυρίου υπογραφών από 7 διαφορετικές χώρες της Ε.Ε. ώστε να τεθεί ως θέμα στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα για τη νομική κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος.

Μετά από αυτό, οι συνάδελφοι επέδειξαν πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προθυμία και αμέσως συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές.

Ο Σ.Ε.Δ.Α. είναι υπερήφανος που οι πρώτες αυτές υπογραφές συγκεντρώθηκαν με τη δική του στήριξη και καλεί και άλλους συλλόγους και φορείς να στηρίξουν αυτή την πανευρωπαϊκή προσπάθεια έτσι ώστε να μην πάψει ποτέ το νερό να αποτελεί αυτό που πραγματικά είναι : δώρο της φύσης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!