tromaktiko: Απόφαση συνέλευσης ειδικευόμενων ιατρών Γ.Ν Νίκαιας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Απόφαση συνέλευσης ειδικευόμενων ιατρών Γ.Ν Νίκαιας



από το Γραφείο Τύπου
Ως ειδικευόμενοι γιατροί αρνούμαστε να παραμένουμε αμέτοχοι μπροστά στην τεράστια επίθεση που εξαπολύεται απέναντι στην Δημόσια Υγεία.
Η καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και Τρόικας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής φυσικά και δεν αφήνει απ'έξω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο συνεχίζει αυτή τη στιγμή να στέκεται στοιχειωδώς στα πόδια του αποκλειστικά και μόνο χάρη στην τεράστια προσπάθεια που, υπό αντίξοες συνθήκες, γίνεται καθημερινά από τους εργαζόμενους του. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρισκόμαστε μέρα νύχτα στο πόστο μας και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μας αφήνει για πέμπτο συνεχόμενο μήνα ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ! Δεν έχει καταβάλει ούτε μισό ευρώ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μας απ'τον Οκτώβρη και μετά! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ανταμείβει τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουμε. Και δεν φτάνει αυτό.. Μετά τις απανωτές περικοπές τα δύο τελευταία χρόνια οι συνολικές μειώσεις των τακτικών μας αποδοχών αγγίζουν το 40%(!) με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις πάγιες μηνιαίες μας ανάγκες. 

Δεν κλείνουν οι αγωνιζόμενοι γιατροί τα δημόσια νοσοκομεία αλλά η κυβέρνηση ,η Τρόικα και οι πολιτικές τους. Αυτοί επιλέγουν να κλείσουν 10.000 από τις 35.000 κλίνες που συνολικά λειτουργούν στο ΕΣΥ, να κάνουν συγχωνεύσεις, ακόμα και ολοκληρωτικά κλεισίματα υγιεινομικών μονάδων. Αυτοί προωθούν την ύπαρξη υποστελεχωμένων νοσοκομείων με επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης και τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, φάρμακα, αντιδραστήρια και εξοπλισμό. Αυτοί μετακυλίουν το κόστος λειτουργίας του ΕΣΥ αλλά και τις ασφαλιστικές παροχές στους ίδιους τους ασθενείς με την εφαρμογή του 5ευρου και την ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή από μεριάς του ασφαλισμένου. Αυτοί θέλουν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστικά δημόσια απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα στο «νόμιμο φακελάκι» στον δημόσιο τομέα. Σε τελική ανάλυση αυτοί είναι που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και σε αποκλεισμό μέρους των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές. Ως υγειονομικοί κι επιστήμονες αρνούμαστε να δεχθούμε τις επιταγές τους! Το χρωστάμε τόσο στους ίδιους μας τους εαυτούς όσο και στους ασθενείς μας! 

Αποφασίζουμε:

. Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας
. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 28/03 και πορεία διαμαρτυρίας στο υπ.υγείας
. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ειδικευόμενους και ειδικούς σε κοινό αγώνα
Απαιτούμε:
. Άμεση Αποπληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στο σύνολό τους
. Αύξηση των κονδυλίων εφημέρευσης για το 2013 με σκοπό την ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων.
. Αποπομπή του κ.Σημαντήρη από νομικό σύμβουλο της 2ης Υπε μετά από τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ενάντια στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων ιατρών
. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα νοσοκομεία.
. Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όχι στις καταργήσεις κλινών
. Δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!