tromaktiko: Παύθηκαν τα ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Παύθηκαν τα ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής



Στην παύση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Γιάννη Κυπρή...
καθώς και του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας προχώρησε σήμερα η τρόικα. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τη νομοθεσία για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου και για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δύο τράπεζες υπό τη νέα τους μορφή, που θα δημιουργηθεί μετά την απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαίτηση της Τρόικας για την παύση της ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου είχε διατυπωθεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε συμμόρφωση.

Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι «στην παρουσία της Τρόικας, του Υπουργείου Οικονομικών, του υφυπουργού παρά τω προέδρω και του Διοικητή αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους διευθύνοντες συμβούλους και τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών να παραιτηθούν».

Το πρωί της Τετάρτης ο Διοικητής Πανίκος Δημητριάδης, κάλεσε στο γραφείο του τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζα Κύπρου, Γιάννη Κυπρή και του ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται από τη θέση του.

Αργότερα, ανακοινώθηκε και η απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας. Το ΔΣ είχε διορισθεί το Μάιο του 2012 από την κυβέρνηση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα που επεξεργάζεται η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τις τραπεζικές συναλλαγές, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά έτσι ώστε να λειτουργήσουν, όπως είναι προγραμματισμένο, αύριο οι τράπεζες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!