tromaktiko: Υπόλογη η ΠΓΔΜ για τους βανδαλισμούς

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Υπόλογη η ΠΓΔΜ για τους βανδαλισμούς



Σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προέβη η Αθήνα, μετά την αποκάλυψη, την προηγούμενη εβδομάδα, εκτεταμένης μορφής ...
βανδαλισμού στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι ζημιές είναι σημαντικές, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό των Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο να δώσει εντολή στον επικεφαλής του Γραφείου, πρέσβης Θεοχάρη Λαλάκο να προβεί και σε επίσημο διάβημα, ζητώντας από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Ήδη, ο κ. Λαλάκος επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας και ο ακόλουθος Άμυνας, μετέβησαν άμεσα επί τόπου, στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο για να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

elzoni.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!