tromaktiko: Βέλη Ανδρ. Λυκουρέντζου κατά γιατρών για το «Αγία Σοφία»

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Βέλη Ανδρ. Λυκουρέντζου κατά γιατρών για το «Αγία Σοφία»



Βολές κατά γιατρών του Παίδων Αγία Σοφία για την παρατεινόμενη αναστολή λειτουργίας της Παιδιοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου εκτόξευσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος...
από το βήμα της Βουλής, ενώ διαβεβαίωσε ότι «όλα τα περιστατικά παραπέμπονται στο Ωνάσειο και αντιμετωπίζονται με επιτυχία» και πως «δεν έχει πεθάνει παιδί».
Σημειώνεται ότι πριν από δύο περίπου χρόνια ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας της Κλινικής επειδή διαπιστώθηκε έλλειμμα επιστημονικής συνεργασίας και κακές προσωπικές σχέσεις των γιατρών. Από τότε τα περιστατικά παραπέμπονται στο Ωνάσειο.
Σήμερα, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι το υπουργείο εργάζεται για να πετύχει την επαναλειτουργία της Κλινικής αλλά προς το παρόν οι γιατροί που έχουν εμπλακεί στην αντιπαράθεση δεν έχουν άρει τις προσωπικές τους αντιθέσεις.
«Κάλεσα όλους τους επιστήμονες στο γραφείο μου αμέσως μόλις ανέλαβα καθήκοντα. Τους ζήτησα να άρουν αυτές τις προσωπικές αντιθέσεις και διαπληκτισμούς, να συμφωνήσουν να ανοίξει το κέντρο και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα να εκφράσουν την επιείκειά τους στο μέτρο που μπορούσαν να το κάνουν. Λυπούμαι να σας πω ότι δεν το έκαναν. Και αναρωτιέμαι γιατί. Διότι οι επιστήμονες οι οποίοι λειτουργούν στο ΕΣΥ δεν μπορεί να αντιλαμβάνονται τις κλινικές και τα κέντρα ως προσωπική τους ιδιωτική υπόθεση. Είναι κρατικοί λειτουργοί και οφείλουν να συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των περιστατικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επικαλούμενος τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπιστεί στο Ωνάσειο 91 περιστατικά παιδιών εκ των οποίων τα 50 είναι ασφαλισμένα και τα 41 χωρίς ασφαλιστικό φορέα.
Το Ωνάσειο έχει θέσει στο υπουργείο την υποχρέωση που έχει να εξοφλήσει τα περιστατικά των 41 ανασφάλιστων παιδιών και το κόστος αυτό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Το θέμα συζητήθηκε μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος ζήτησε να επιδειχθεί ισχυρή πολιτική βούληση για την επαναλειτουργία της Κλινικής και στηλίτευσε τη συμπεριφορά των γιατρών που συμπεριφέρονται, όπως είπε, σα να είναι τσιφλίκι τους το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!