tromaktiko: Πρέβεζα: Με ρυθμούς χελώνας το κλείσιμο της εθνικής οδού στη Λυγιά

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πρέβεζα: Με ρυθμούς χελώνας το κλείσιμο της εθνικής οδού στη Λυγιά



Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι παρεμβάσεις για την ολική εκτροπή της κυκλοφορίας στην ε.ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Γέφυρας της Δέσπως και της παράκαμψης της Λυγιάς αφού από εχθές...( όπως πρώτοι ενημερωθήκατε μέσα από το pamepreveza.gr) που διαπιστώθηκε η ανησυχητική κατάσταση του οδοστρώματος σε δύο σημεία, έως και σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στο σημείο δεν είχε γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια.

Έως εκείνη την ώρα είχε γίνει η εκτροπή μόνο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, αυτού με κατεύθυνση προς Πρέβεζα και οι οδηγοί ακολουθούν την παράκαμψη δια μέσω της παραλιακής οδού, ενώ το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα λειτουργεί κανονικά από την ε.ο..

Η κατάσταση του οδοστρώματος είναι τραγική και επικίνδυνη και μέρα με την μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η επικινδυνότητα της ακόμα και για τα οχήματα που διέρχονται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ έχει τοποθετηθεί στο σημείο... σήμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως την Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες προκειμένου να γίνει η εκτροπή και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας δια μέσω της παραλιακής.

Το πρωί συνεργείο προέβη στον καθαρισμό των παλαιών πινακίδων εκτροπής ενώ είναι πλέον επιβεβλημένη η ανάγκη, οι εργασίες εκτροπής να γίνουν όσο γίνεται ποιο γρήγορα, ενώ συνεχώς στο σημείο βρίσκονται άντρες της τροχαίας Πρέβεζας για να συνδράμουν στην βοήθεια και την ενημέρωση των οδηγών.

Την ίδια στιγμή έγγραφο για την διακοπή της κυκλοφορίας της εθνικης οδού και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς έστειλε το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας υπογραμμίζοντας ότι η εκτροπή γίνεται με σκοπό την εκτέλεση εργασιών, διασφάλισης της κυκλοφορίας, την αποφυγή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία των οχημάτων.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την αποκατάσταση του οδοστρώματος ενώ για το διάστημα αυτό το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας θα επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Άγνωστο βέβαια παραμένει μέχρι στιγμής το πότε και αν, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα κονδύλια που θα χρειαστούν θα είναι υψηλά.

Όλο αυτό το διάστημα οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν την παραλιακή οδό η οποία να σημειώσουμε σε πολλά σημεία παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες κυρίως στην διέλευση βαρέων οχημάτων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επίσημες πλέον ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης, αφού μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε για τα προβλήματα τόσο στην ε.ο. αλλά και γενικότερα σε όλη την Π.Ε. Πρέβεζας, που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, είναι δεκάδες ανακοινώσεις και επι τόπου επισκέψεις και επισκέψεις φορέων και κλιμακίων στους τόπους των καταστροφών, ενώ μια συγκεκριμένη απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα από κανένα…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!