tromaktiko: Κακός στη ζωή και στη σκηνή

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κακός στη ζωή και στη σκηνή



Περίπου ενάμιση μήνα χρειάστηκαν οι ρωσικές αρχές αλλά τελικώς έφτασαν στους ενόχους της επίθεσης με οξύ σε βάρος του καλλιτεχνικού διευθυντή των μπαλέτων Μπολσόι.
Οι τρεις άνδρες που εμπλέκονται παραδέχθηκαν την ενοχή τους -ενορχηστρωτής της επίθεσης ο σολίστ του μπαλέτου Πάβελ Ντμιτριτσένκο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Μόσχας, συνελήφθησαν ο εντολέας της επίθεσης Πάβελ Ντμιτριτσένκο, ο δράστης Γιούρι Ζαρούτσκι και ο οδηγός που μετέφερε τον τελευταίο στο σημείο του εγκλήματος. Και οι τρεις παραδέχθηκαν την ενοχή τους ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες της επίθεσης.

Ο Σεργκέι Φιλίν ανέλαβε το 2011 την καλλιτεχνική διεύθυνση των μπαλέτων Μπολσόι. Στις 17 Ιανουαρίου δέχτηκε επίθεση με οξύ έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα. Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και στα μάτια, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στη Μόσχα σε μια προσπάθεια να μην χάσει την όρασή του και τώρα βρίσκεται για θεραπεία αποκατάστασης στη Γερμανία.

Ο Ντμιτριτσένκο, ένας εκ των κορυφαίων χορευτών του Μπαλέτου Μπολσόι, είχε διακριθεί στο ρόλο του μαύρου κύκνου στη "Λίμνη των Κύκνων" και στον κεντρικό ρόλο στον "Ιβάν τον Τρομερό" του Σεργκέι Προκόβιεφ.

apospasma.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!