tromaktiko: Εκατομμυρίων τα στοιχήματα για το νέο Πάπα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εκατομμυρίων τα στοιχήματα για το νέο Πάπα



Περισσότερα από 10 εκατομμύρια λίρες είναι πιθανό να «παιχτούν» σε στοιχήματα για το νέο Πάπα, σύμφωνα με εκτίμηση της...
Μονάδας Πολιτικών Προβλέψεων της Σχολής Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Νότιγχαμ Τρεντ.

Ο διευθυντής της σχολής, καθηγητής Λέιτον Βων-Γουίλιαμς σημείωσε ότι το ποσό είναι μεγαλύτερο από αυτά που έχουν τοποθετηθεί σε στοίχημα για οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός στην ιστορία.

Ο Βρετανός καθηγητής θεωρείται αυθεντία στα πολιτικά στοιχήματα. Κατά την έρευνά του για τη διαδοχή στη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διαπίστωσε ότι οργανωμένα στοιχήματα για τον επόμενο Πάπα καταγράφονται ήδη τουλάχιστον από το 1503, όταν εξελέγη ο Λέων ο 10ος.

«Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο παράδειγμα οργανωμένου στοιχήματος για οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, περισσότερο από 350 χρόνια πριν τα πολύ σοβαρά στοιχήματα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές», είπε ο καθηγητής Βων-Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με τις πιθανότητες που δίνουν τα πρακτορεία στοιχημάτων, επικρατέστεροι για τη θέση του Πάπα είναι ο καρδινάλιος Πίτερ Τέρκσον από την Γκάνα και ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο Σκόλα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!