tromaktiko: Άγρια μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβέστες στο Μάραθος

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Άγρια μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβέστες στο Μάραθος



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 το πρωί στο Μάραθο του δήμου Μαλεβιζίου με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δίνουν πραγματική μάχη σε...
διαφορετικά μέτωπα για θέσουν τη φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση υπό έλεγχο. Λόγων των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν σήμερα στο νησί το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο ενώ όπως έγραψε και νωρίτερα το prismanews.gr δεν υπάρχει πυροσβεστικό ελικόπτερο για να συνδράμει στην επιχείρηση από αέρος. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 9 οχήματα με 25 άνδρες καθώς και 2 πεζοπόρα τμήματα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τέσσερις υδροφόρες του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά της περασμένης Δευτέρας που έκανε στάχτη 55 στρέμματα γης ωστόσο δεν πρόκειται για αναζοπύρωση. Η πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες να είναι εξαιρετικά φειδωλοί στις αγροτικές εργαζίες και στο κάψιμο λιοκλαδων με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί σήμερα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!