tromaktiko: Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου: Θα κληθούν εμπλεκόμενοι και από την Ελλάδα

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου: Θα κληθούν εμπλεκόμενοι και από την Ελλάδα



Πιθανόν να προκύψουν κι άλλα ονόματα οφειλετών των οποίων τα χρέη διαγράφηκαν από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου είπε... ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα.

Ο κ. Κληρίδης μιλώντας στον Σκάϊ ανέφερε ότι του δόθηκε η λίστα «η οποία κατά περίεργο τρόπο έχει διαρρεύσει, θα δώσω τους δυο κατάλογους (με τα ονόματα) της Κύπρου και της Λαϊκής στην ερευνητική επιτροπή (σ.σ η επιτροπή θα διερευνήσει για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου). Όταν συμπληρωθεί η ερευνά της επιτροπής θα δοθεί ξανά σε μένα)».

Επιβεβαίωσε ότι στις λίστες αναφέρονται αρκετά ονόματα πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, αλλά διευκρίνισε ότι μπορούν να έχουν εξήγηση για τις διαγραφές των οφειλών τους, και ήδη πολλοί εξ αυτών δίνουν εξήγηση.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι «ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα μπορούσε να φανταστεί το εύρος της καταστροφής. Ουσιαστικά έχει καταστραφεί όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα στη χώρα μας, θα περάσει πάρα πολύς καιρός για να σταθούμε στα πόδια μας».
ethnos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!