tromaktiko: Η ώρα της γης στους Μολάους

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ώρα της γης στους Μολάους



Από το Γραφείο Τύπου
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 8:30μ.μ. συγκεντρωθήκαμε όλοι στην πλατεία των... Μολάων για να «νοιαστούμε, να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε». Αυτό ήταν και το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μολάων με τη συνεργασία μαθητών του ΕΠΑ.Λ. και του γυμνασίου στα πλαίσια της εκστρατείας της WWF με τίτλο «η ώρα της γης».
Τα φώτα έκλεισαν για μια ώρα και η πλατεία «φωτίστηκε» με την παρουσία των παιδιών αλλά και αρκετού κόσμου που έσπευσε να δηλώσει το ενδιαφέρον και την ανησυχία του για το μέλλον του πλανήτη.
Φαναράκια στόλισαν το δρόμο και παράλληλα έγινε μια παρουσίαση σε γιγαντοοθόνη με τις περιβαλλοντικές δράσεις του Γενικού Λυκείου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η ημέρα αυτή δεν αφιερώθηκε όμως μόνο στο περιβάλλον αλλά αποτέλεσε και προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς ως «εισιτήριο» είχε την προσφορά από τον καθένα ενός αντικειμένου που δεν χρειάζεται. Τα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Χορός, γέλιο, τραγούδι, μουσική πλημμύρισαν την πλατεία και οι νέοι ξεφάντωσαν όχι μόνο για μία ώρα αλλά μέχρι αργά το βράδυ!! Συγκεντρώθηκαν υπογραφές ενώ η παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης της WWF αποτέλεσε πυρήνα ενημέρωσης και ταυτόχρονα διασκέδασης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας και πολύς κόσμος.
Θερμές ευχαριστίες στο δήμο , στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων και στο αρτοποιείο Σόβολου οι οποίοι συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή και προσέφεραν ό,τι τους ζητήθηκε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!