tromaktiko: Τα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής



Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής είναι εύκολο να διαπράξουμε κάποια λάθη τα οποία δεν τα αντιλαμβανόμαστε.

Ας δούμε ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε πριν και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

-Δεν δίνουμε σημασία στον πόνο

Όταν προπονούμαστε είναι συχνό φαινόμενο να νοιώθουμε κάποιους μυϊκούς πόνους αλλά να μην μας ανησυχούν και να συνεχίζουμε.

Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε σε καμία περίπτωση ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο έντονο πόνο ή διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει.

Θα πρέπει να ελαττώσουμε την ένταση στην γυμναστική την οποία κάνουμε και να την συνεχίσουμε μόνο στην περίπτωση όπου ο πόνος έχει μειωθεί στο ελάχιστο ή να κάνουμε μια παύση μέχρι να φύγει εντελώς.

Αν ο πόνος εξαφανιστεί μετά το διάλειμμα μπορούμε να συνεχίσουμε την γυμναστική αλλιώς πρέπει να σταματήσουμε και να ξαναδοκιμάσουμε την επόμενη μέρα όταν ο πόνος θα έχει φύγει εντελώς.

-Υπερβάλουμε τον εαυτό μας

Μια πολύ έντονη άσκηση δεν σημαίνει πως θα μας ωφελήσει σωματικά. Αντίθετα μπορεί να μας προκαλέσει ζαλάδες και πονοκεφάλους, ναυτία, μειωμένη όραση και τρέμουλο.

Αμέσως μόλις αρχίσουμε να νοιώθουμε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα σημαίνει πως έχουμε υπερβάλει στην δύναμή μας και έχουμε υπερβεί τα όρια του εαυτού μας.

Θα πρέπει άμεσα να μειώσουμε τον ρυθμό μας ή να σταματήσουμε άμεσα να αθλούμαστε.

-Κάνουμε στρέτσινγκ για προθέρμανση

Η προθέρμανση είναι σημαντική στην γυμναστική και δεν θα πρέπει να πραγματοποιούμε στρέτσινγκ κατά τη διάρκειά της γιατί με τους μύες ακόμα κρύους κινδυνεύουμε να τους τραυματίσουμε.

Η προθέρμανση πρέπει να έχει διάρκεια 5 λεπτών εντατικής άσκησης ή 10 λεπτών πιο χαλαρών ασκήσεων.

- Αθλούμαστε χωρίς καθοδήγηση και συμβουλές

Για να είναι αποτελεσματική η γυμναστική που πραγματοποιούμε θα πρέπει να ακολουθούμε οδηγίες και οι ασκήσεις μας να είναι αποτέλεσμα και οδηγία κάποιου γνώστη.

Εκτός από την ικανότητά μας και τον κόπο μας η οργάνωση χρειάζεται για να τελειοποιήσουμε τους χρόνους μας.

-Επαναλαμβάνουμε συνέχεια την ίδια άσκηση

Η επανάληψη κάνει την άσκηση να γίνεται ρουτίνα και κατά συνέπεια μας είναι πιο εύκολο να την ακολουθήσουμε, αλλά την ίδια στιγμή κάνει την γυμναστική μας βαρετή.

Επίσης μας κρατάει σταθερές στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά όπως και να καλυτερεύσουμε την φυσική μας κατάσταση. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια προπόνηση που να είναι πλήρης και να διαφοροποιούμε τις ασκήσεις όχι μόνο εναλλάσσοντας αεροβική με αναεροβική αλλά και στο εσωτερικό της κάθε άσκησης.

-Προπονούμαστε με άδειο στομάχι

Λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη πως για να αδυνατίσουμε περισσότερο είναι καλύτερο να γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι.

Οι προπονητές και οι ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να γίνεται γιατί καίει τους μύες και όχι τα λίπη.

-Τρώμε υπερβολικά πριν την γυμναστική

Να προπονούμαστε με γεμάτο στομάχι σημαίνει να έχουμε καταναλώσει κάτι ελαφρύ και να μην κάνουμε υπερβολές.

-Πίνουμε πολλά υγρά

Μια υπερβολική ενυδάτωση ρίχνει το επίπεδο του νατρίου στο σώμα μας, κάτι που μας προκαλεί κράμπες και ναυτία και ένα γενικότερο αίσθημα αδιαθεσίας.

Θα πρέπει να πίνουμε την σωστή ποσότητα νερού και σε περίπτωση εντατικής γυμναστικής θα πρέπει να προτιμάμε να πίνουμε ενεργητικά ροφήματα.
radar.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!