tromaktiko: ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική κρίση στο Μάλι δεν τέλειωσε

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική κρίση στο Μάλι δεν τέλειωσε



Η ανθρωπιστική κρίση "δεν έχει τελειώσει στο Μαλί" μολονότι το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας έχει πλέον στραφεί στη Συρία, δήλωσε σήμερα από το ...
Μόπτι η Έρταριν Κάζιν, η εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιο Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ.

"Η κρίση δεν έχει τελειώσει αν και η προσοχή στρέφεται πλέον στη Συρία. Θα ήθελα με την επίσκεψή μου να υπενθυμίσω ότι απομένει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά εδώ", είπε στους δημοσιογράφους η Κάζιν.

Η Κάζιν, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μαμαντού Σιντιμπέ που είναι αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια, επισκέφθηκε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στο Σεβαρέ, μια κοινότητα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Μόπτι όπου εκατοντάδες άνθρωποι ζουν σε σκηνές και τρέφονται χάρη στα προγράμματα του ΟΗΕ και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων. "Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα χωριά τους. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια το απαιτεί", τόνισε η Κάζιν.

Πολλοί από τους πρόσφυγες ωστόσο είπαν ότι δεν θέλουν να γυρίσουν "αμέσως" στα χωριά γιατί φοβούνται για την ασφάλειά τους. "Μολονότι οι ισλαμιστές έφυγαν από τις τρεις κυριότερες πόλεις του βόρειου Μαλί εδώ πολλοί από εμάς δεν θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους γιατί φοβούνται μήπως επιστρέψουν" οι ισλαμιστές, εξήγησε ο Άλπα Μάιγκα, ένας δάσκαλος από την περιοχή του Γκάο.

Η Κάζιν αναμένεται να συναντηθεί απόψε στο Μπαμακό με τον μεταβατικό πρόεδρο του Μαλί Ντιονκουντά Τραορέ.

sigmalive.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!