tromaktiko: Μειώνει το ποσοστό της εγγυητικής κάτω του 20% για τη ΔΕΠΑ το ΤΑΙΠΕΔ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μειώνει το ποσοστό της εγγυητικής κάτω του 20% για τη ΔΕΠΑ το ΤΑΙΠΕΔ



Μια ενδιάμεση λύση για τις εγγυητικές επιστολές για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, φαίνεται να βρίσκει το ΤΑΙΠΕΔ, ικανοποιώντας έτσι... και τα αιτήματα της ρωσικής Gazprom, που μέσω του Αλεξέι Μίλερ είχε εκδηλώσει σαφείς ενστάσεις για το ύψος της εγγυητικής επιστολής.

Tο ΤΑΙΠΕΔ αφού εξάντλησε κάθε νομικό περιθώριο, κατέληξε σε μια σημαντική παραχώρηση που αφορά στη μείωση του ποσοστού της εγγυητικής που πρέπει να καταβάλει ο πλειοδότης του διαγωνισμού, σε ποσοστό αρκετά κάτω του 20%.

Ο όρος ότι εφόσον για κάποιον ρυθμιστικό λόγο δεν κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στον πλειοδότη (σσ : προφανώς κατόπιν άρνησης της Κομισιόν), η εγγυητική καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου, παραμένει. Εκείνο που αλλάζει είναι το ποσό.

Οι αρχικές εκτιμήσεις, με βάση την ενδεικτική προσφορά των 900 εκατ. , τοποθετούσαν το ύψος της εγγυητικής που θα χάσει η Gazprom, στα 180 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τα τελικά τιμήματα των υποψηφίων για τη ΔΕΠΑ να είναι χαμηλότερα από τις ενδεικτικές προσφορές. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση του ποσοστού της εγγυητικής επιστολής, κάνει κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ να θεωρούν ότι ικανοποιείται το αρχικό αίτημα της Gazprom.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του «Energypress», της τελικής απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ θα προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση όλων των υποψηφίων μνηστήρων της ΔΕΠΑ.
newmoney.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!