tromaktiko: Ο ΣΥΡΙΖΑ ατμομηχανή της Δημοκρατικής Αντιμνημονιακής Συμμαχίας

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ατμομηχανή της Δημοκρατικής Αντιμνημονιακής Συμμαχίας



Γράφει ο Μάγια
Φυτρώνει ο σπόρος της μεγάλης πολιτικοκοινωνικής συμμαχίας, που θα σπάσει τα δεσμά του Μνημονίου και θα εφαρμόσει...
την εναλλακτική δημοκρατική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, εμφανίζεται έτοιμος να διαβεί τον Ρουβίκωνα, να μιλήσει ανεπιτήδευτα, με ειλικρίνεια, με πατριωτική ευθύνη και όρους εθνικής αξιοπρέπειας στην πονεμένη καρδιά της ρημαγμένης κοινωνίας;

H εισήγησης του συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσα, που θα τεθεί προς έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή, το Σαββατοκύριακο, προσλαμβάνει βαρύνουσα σημασία, καθώς προδιαγράφει το νέο τοπίο στο επίπεδο των συνεργασιών και καταδεικνύει την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερβεί πρότυπα, αντιλήψεις, ιδεοληψίες και πρακτικές του παρελθόντος.

«Θέλουμε τη συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων. Όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου οι ηγεσίες τους κατανοήσουν την ανάγκη της ενότητας και της ενωτικής δράσης. Δεν μπορεί ο λαός να υπομένει την καταστροφή αναμένοντας τις εκτιμήσεις «περί ωρίμανσης του υποκειμενικού παράγοντα». Θεωρούμε ότι η δική μας ανατροπή και επιτυχημένη δράση είναι η σημαντικότερη συμβολή για βαθιές αλλαγές, ανατροπή και επαναθεμελίωση σε μια Ε.Ε. και Ευρωζώνη που όλο και περισσότερο είναι μηχανισμός επιβολής και καταστολής, μηχανισμός κοινωνικής εξαθλίωσης», επισημαίνεται. Συνεπώς, «γι’ αυτό σήμερα έχουμε το καθήκον να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να δυναμώνει και να διογκώνεται το δημοκρατικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο, με αντιμνημονιακό προσανατολισμό, και στόχο την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η ατμομηχανή μιας τέτοιας πολιτικής που θα την πιστωθεί και θα την χρεωθεί συγχρόνως. Είναι μια επιλογή που επιβάλλεται να υπερβεί ηγεμονισμούς και ποσοτικά κριτήρια και να λειτουργήσει συντονιστικά και παρεμβατικά για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Ουσιαστικά μιλάμε για μια πελώρια κοινωνικοπολιτική ομπρέλα, που περιλαμβάνει πολίτες και προσωπικότητες, συλλογικότητες και ρεύματα, χωρίς άλλες δεσμεύσεις, πέραν εκείνων που θα περιλαμβάνονται στο συμφωνημένο πλαίσιο».

Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η γέννα του νέου, σύγχρονου ΕΑΜ θα είναι επώδυνη. Συγγενείς πολιτικοί χώροι, αλλά και δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που διακηρύσσουν «τη …μεταθανάτια ευδαιμονία» της εξουθενωμένης κοινωνίας θα εναντιωθούν με σφοδρότητα σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Κυρίως, όμως, θα αντιδράσουν, πολεμώντας το λυσσαλέα, οι επικυρίαρχοι και οι εγχώριοι εντελοδόχοι τους, οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα και μόνο, να αποκτήσει ο λαός αυτοπεποίθηση και ελπίδα.

Αποτελεί, ωστόσο, μονόδρομο. Συνιστά τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής η σύμπηξη μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, ώστε να ανακτηθεί η Πατρίδα και να ακυρωθούν τα ολέθρια σχέδια του Δ΄ Ράιχ, που αντιμετωπίζει την Ελληνική κοινωνία σα να είναι «πληθυσμός ατόμων» εγκλεισμένων σε αναμορφωτήριο. Αλλωστε, λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!

Υ.Γ. Ο Χίτλερ, είχε αναγνωρίσει το κατοχικό δάνειο, ο Σόιμπλε, όχι!...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!