tromaktiko: Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο



Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.... Η συζήτηση θα διαρκέσει, βάσει του Κανονισμού περίπου 10 ώρες και θα κορυθωθεί αργά το βράδυ με ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.

Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάντηση και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).

Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν δεν έγιναν δεκτές, ωστόσο παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης να τις αποδεχθεί στην Ολομέλεια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!