tromaktiko: Παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Εργαλείου προαξιολόγησης επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Εργαλείου προαξιολόγησης επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας



Συνάντηση Εργασίας και Ενημέρωσης διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό Κέντρο, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (Πλ. Ελευθερίας 1).
Η Συνάντηση με θέμα «Παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Εργαλείου προαξιολόγησης επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» απευθύνεται σε στελέχη Δήμων, Περιφερειακών Ενοτήτων και Οργανισμών της Κρήτης που ασχολούνται με την εκτίμηση των επιπτώσεων επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Μεσογειακές Περιοχές – ENERMED» καθώς στην Κρήτη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συνεργασία του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ- ΙΔΕΠ), η δημιουργία ηλεκτρονικού εγχειριδίου / εργαλείου για τον προκαταρκτικό περιφερειακό ενεργειακό σχεδιασμό, και την προκαταρκτική εκτίμηση επενδύσεων τεχνολογιών ΑΠΕ για χρήση του από τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές και Υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα ENERMED, στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης και το Ενεργειακό Κέντρο συμμετέχει ως εταίρος, έχει στόχο τη βελτίωση και τον συντονισμό των περιφερειακών πολιτικών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου. Στο πρόγραμμα εκτός από το Ενεργειακό Κέντρο συμμετέχουν και άλλοι 10 εταίροι από 6 χώρες του Μεσογειακού χώρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνάντησης:

11:00 – 11:30 Προσέλευση - Καλωσόρισμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

κ. Απόστολο Βουλγαράκη

11:30– 12:00 Εφαρμογή προγραμμάτων βιώσιμης ενέργειας στην Κρήτη ( ENERMED, MEDEEA, ISLE PACT, COVENANT CAPACITY) - Δρ Νικόλαος Ζωγραφάκης, Προϊστάμενος Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης

12:00-12:15 Εργαλείο (Toolkit) Αξιολόγησης Επενδύσεων ΑΠΕ,

Μέρος Α: Εκπαιδευτικό Μέρος - Χρυσοβαλάντης Κετικίδης, ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ

12:15-13:00 Εργαλείο (Toolkit) Αξιολόγησης Επενδύσεων ΑΠΕ- Μέρος Β:

(Decision support toolkit) – Μάρκος Δαμασιώτης, ΚΑΠΕ

13:00-14:00 Προτάσεις για βελτίωση / συμπλήρωση του εργαλείου από στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας και των συμμετεχόντων Δήμων.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!