tromaktiko: Η φτώχεια κατέρρευσε την κατανάλωση στην Ηλεία

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η φτώχεια κατέρρευσε την κατανάλωση στην Ηλεία



Μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών της Ηλείας κατά 30%, σύμφωνα με Έρευνες του ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας, το οποίο ΙΝΚΑ αναφέρει ότι τα μηνύματα είναι εξαιρετικά δυσοίωνα...
Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι Καταρρέουν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ λόγω της μεγάλης μάστιγας που λέγεται φτώχεια, που χτυπάει ανελέητα τα νοικοκυριά και στην Ηλεία . Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών Νομού Ηλείας η μείωση της κατανάλωσης το 2012, σε σχέση με το 2011 έχει ξεπεράσει το 30%!

«Σύμφωνα με την Έρευνα που έχουμε σε όλη την Ηλεία , η μείωση της κατανάλωσης μέσα σε ένα χρόνο, το 2012 οπότε και η κρίση χτύπησε αδυσώπητα τα νοικοκυριά, σε σχέση με το 2011, ξεπέρασε το 30%, και πολύ φοβάμαι ότι σήμερα θα έχουμε πλησιάσει στο 34% , αλλά αυτό ακόμα προς το παρόν δεν είναι καταμετρημένο, επίσημο στοιχείο, αλλά από ένα αρχικό υπολογισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας Γεράσιμος Αλεξόπουλος .

Όπως επισημαίνει οι καταναλωτές, όχι μόνο ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα, αλλά πάνω από το 70% των Ηλείων καταναλωτών αγοράζει πλέον και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ ‘κυνηγά’ τις προσφορές των εταιρειών.

«Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, ενώ πολύ λίγοι είναι πλέον και οι πελάτες που αγοράζουν με πιστωτική κάρτα. Για παράδειγμα, προ κρίσης, το έτος 2008, 6 στους 10 πελάτες πλήρωναν στο σούπερ μάρκετ με πιστωτική κάρτα, αυτό μειώθηκε το 2010 και έγινε 5 στους 10, ενώ από κει και πέρα υπήρξε κάθετη μείωση, δηλαδή μόνο 2 στους 10 πελάτες δίνουν σήμερα πιστωτική κάρτα στο ταμείο. Όλοι σχεδόν αγοράζουν με μετρητά, με όσα τους απομένουν», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ .

Ένα άλλο στοιχείο που είναι άξιο αναφοράς, είναι ότι το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας θα ζητήσει από τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ηλείας να ξεκινήσουν να εκδίδουν την ΚΑΡΤΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ προκειμένου οι άνεργοι καταναλωτές να έχουν μια μικρή έκπτωση σε πολλά είδη προϊόντων.

Αυτό μπορεί να γίνεται με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ, και μόνο, που αποτελεί και το μοναδικό επίσημο στοιχείο ανεργίας.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!