tromaktiko: Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η δίκη των Λιμενικών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα η δίκη των Λιμενικών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων



Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας αναμένεται να αρχίσει σήμερα η δίκη για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών μέσω του λιμανιού της...
αχαϊκής πρωτεύουσας, με βασικούς κατηγορούμενους λιμενικούς, ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαπών.

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά και την απόφαση παραπομπής στο Τριμελές Εφετείο της υπόθεσης από την πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου με το αιτιολογικό πως είναι αναρμόδιο το συγκεκριμένο δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση, δυο λιμενικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά την αποκάλυψη του θέματος, υπέβαλλαν μέσω των συνηγόρων τους αίτηση προτίμησης, με την οποία ζητούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ήταν η δεύτερη φορά που οι εν λόγο λιμενικοί υπέβαλλαν σχετικό αίτημα στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 . Οι λιμενικοί πάντως από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 25-11-2008, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με τους άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή άλλων επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί.

patrastimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!