tromaktiko: Πιλοτικό πρόγραμμα στάθμευσης για κατοίκους της παλιάς Λευκωσίας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πιλοτικό πρόγραμμα στάθμευσης για κατοίκους της παλιάς Λευκωσίας



Πιλοτικό πρόγραμμα στάθμευσης για τους κατοίκους της Χρυσαλινιώτισσας και του Αγίου Κασσιανού, παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες, με βάση το οποίο δίνεται απόλυτη...
προτεραιότητα στάθμευσης σε αυτούς που κατοικούν στην περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυκλοφορικές ρυθμίσεις και κανονισμούς λειτουργίας με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων από την αλόγιστη στάθμευση των επισκεπτών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, οι κάτοικοι θα προμηθευτούν ειδικές κάρτες που θα τοποθετούν στα οχήματα τους με τις οποίες θα μπορούν τα σταθμεύουν στους δρόμους της περιοχής όλη την ημέρα, ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των αυτοκινήτων σε όσους δεν κατέχουν τη σχετική κάρτα, από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί.

Οι ρυθμίσεις αφορούν την προσωρινή τοποθέτηση πινακίδων για 6 μήνες δοκιμαστικά, που θα επιτρέπουν τη στάθμευση κατά τις ώρες 18:00 – 06:00 π.μ. μόνο σε κατόχους ειδικών καρτών (residence parking) των οδών Αναστασίας Τουφεξή, Πατρόκλου, Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου, Δημόνακτος, Ιππόνακτος, Οδυσσέως, Χρυσαλινιώτισσας, Μίνωος, Ερμού (μέρος), Αγίου Κασσιανού και Αξιοθέας και τη μονοδρόμηση της οδού Αναστασίας Τουφεξή με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αθηνάς.

Αφορούν ακόμη τη μονοδρόμηση της οδού Αρχ. Φιλοθέου με κατεύθυνση προς την οδό Ιππόνακτος, τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ιππόνακτος (από Αρχ. Φιλοθέου μέχρι Δημόνακτος) με κατεύθυνση προς την οδό Δημόνακτος, την αντιστροφή τμήματος της μονόδρομης κατεύθυνσης της οδού Δημόνακτος (από Ιππόνακτος μέχρι Αθηνάς), με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αθηνάς και τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Οδυσσέως (από Μίνωος μέχρι Αρχ. Φιλοθέου) με κατεύθυνση προς Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου.

Παράλληλα θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες για απαγόρευση στάθμευσης σε περιοχή εκτός των κατόχων καρτών. Θα τοποθετηθούν συγκεκριμένα στις εισόδους των οδών που θα ενταχθούν στην ελεγχόμενη περιοχή καθώς επίσης και σε άλλα σημεία των οδών εντός της περιοχής για καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων/επισκεπτών.

Η περιοχή θα αστυνομεύεται μέχρι τις 01:00π.μ.

philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!